Zoeken binnen de website
Wonen in het groene Liskwartier dankzij de beste aankoopmakelaar van Rotterdam

Nieuwe woning kopen in Rotterdam Liskwartier? Schakel een professionele NVM aankoopmakelaar in!

De lanen en grachten in het Liskwartier volgen de oorspronkelijke sloten die daar lagen. Ongeveer 7.000 bewoners genieten van een kindvriendelijke omgeving met uitstekende onderwijsvoorzieningen in de buurt. Liskids, georganiseerd door buurtbewoners, biedt tal van activiteiten voor kinderen. Bovendien zijn de Hofbogen en de Bergsingelkerk twee opvallende monumenten in de omgeving. Het Liskwartier bruist van activiteiten en culturele initiatieven voor iedereen om van te genieten. Onze aankoopmakelaars zijn zeer vertrouwd met het Liskwartier. Onze uitgebreide kennis van de wijk Noord, met zijn diverse woningtypes in het Liskwartier, zal je helpen de ideale droomwoning te vinden.

Liskwartier heeft erg knusse straatjes hier wonen kan danzij de beste aankoopmakelaar van Rotterdam
Wonen in het groene Liskwartier dankzij de beste aankoopmakelaar van Rotterdam

Huis kopen in het Liskwartier

Voor 1903 behoorde het grondgebied van het Liskwartier nog tot Hillegersberg. Na grensaanpassingen kreeg Rotterdam de kans om hier te bouwen. In 1906 werden de Bergselaan, Rodenrijselaan en Schiebroekselaan aangelegd. In 1913 werd de Bergsingelkerk gebouwd, die inmiddels de status van gemeentelijk monument heeft verkregen. In 1940 was de wijk klaar en kreeg zijn naam van het Lischwater, waarvan nu nog slechts een vijver resteert bij het Lisplein. Dit historische waterlichaam heeft een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van de wijk met zijn kronkelende straten. De aantrekkingskracht van deze buurt als woonlocatie ligt voornamelijk in de sfeervolle lokale winkels, waaronder diverse winkeltjes met een multicultureel aanbod. Dit maakt de wijk bijzonder divers en veelzijdig.

Wat valt hier te beleven?

Het Liskwartier heeft voor iedereen iets te bieden. Met veel historische huizen en gebouwen krijgt de wijk een eigen karakter. Een opvallend monument in de wijk is Het Oude Badhuis. Bovendien hebben de wijkbewoners het initiatief genomen om een charmant pluktuintje aan de Bergselaan te creëren en zetten zich actief in voor het onderhoud. Daarnaast organiseert Liskids sinds 2008 kindvriendelijke evenementen in de wijk om de buurt op te fleuren.

Een andere opvallende plek in de wijk is het Depot Noord, gevestigd in de voormalige bakkersfabriek. Hier werken diverse lokale creatievelingen in gehuurde ruimtes, en je vindt er ook cateringtentjes die de sfeer levendig houden.

Onderwijs en gezondheidszorg

Het Liskwartier biedt een breed scala aan zorgvoorzieningen, waaronder een huisartsenpraktijk en een gezondheidscentrum binnen de wijk. Daarnaast bevinden zich diverse tandartspraktijken in de directe omgeving. Wat onderwijs betreft, zijn zowel basisscholen als middelbare scholen gemakkelijk bereikbaar in de nabijheid van de wijk.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid

Het Liskwartier heeft uitstekende openbaar vervoersverbindingen, met een tramlijn die de wijk doorkruist, diverse busroutes en het treinstation Rotterdam Noord, dat bereikbaar is via de Bergwegbrug, ook wel bekend als het 'Muizengaatje'. Bovendien kun je met de auto in slechts 6 minuten de A20 bereiken.

Interesse in een koopwoning in het Liskwartier?

Als ervaren aankoopmakelaar in Rotterdam helpen wij jou graag bij het vinden van jouw droomhuis in het Liskwartier. Ons uitgebreide netwerk en expertise in de lokale woningmarkt zorgen ervoor dat we de perfecte match vinden tussen jouw wensen en het aanbod in het Liskwartier. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze.

Waarom een aankoopmakelaar van Langejan?

  • 155 jaar deskundig in regio Rotterdam
  • Team van zeer ervaren makelaars
  • Wij hebben geen haast om de deal te sluiten
  • Combinatie van aan- en verkoopmakelaar
  • Eerder aanbod door groot netwerk van bevriende collega-makelaars
  • We nemen de tijd om voor jou te zorgen
  • Eerlijk advies als wij het huis niet goed vinden.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We kijken graag naar je wensen en naar wat we voor je kunnen betekenen. Kies hieronder op welke manier we contact met je op mogen nemen en vul je gegevens in. Tot snel!

Dé droomwoning nog niet gevonden?
Met ons innovatieve online zoeksysteem Copaan vind je snel en gemakkelijk de koopwoning die aan je wensen voldoet!

Vind met Copaan beter, sneller en leuker jouw perfecte koopwoning die écht voelt als thuis! Je geeft heel eenvoudig al je eisen en wensen op. Copaan selecteert uit het actuele aanbod de passende woningen. Woningen worden niet uitgesloten als aan een van de wensen niet wordt voldaan. Dat is makkelijk, eenvoudig en vooral effectief.

Ontdek Copaan; hét online zoekplatform voor jouw nieuwe droomwoning! Maak nu een gratis proefaccount aan! Kom je er niet uit? Onze makelaars helpen je graag.

Profiteer van een deskundige aankoopmakelaar: Plan een vrijblijvende afspraak

Bij het kopen van een huis is professionele begeleiding cruciaal. Onze ervaren aankoopmakelaars ondersteunen je bij elke stap van het proces, met expertise op het gebied van fundering, erfpacht, bouwkundige staat en waardebepaling. We onderhandelen doeltreffend met verkoopmakelaars om je de beste deal te garanderen. Maak nu een vrijblijvende afspraak en ervaar het gemak van je eigen aankoopmakelaar.

Afspraak maken

Bel mij voor een vrijblijvende afspraak

Lees onze informatieve en inspirerende aankoopmakelaar blogberichten voor essentiële tips over het kopen van een huis!
Op zoek naar een ervaren makelaar met uitgebreide kennis van alle huizen, appartementen, villa's en straten in:
Rotterdam Liskwartier
Dan ben je bij Makelaarskantoor Langejan aan het juiste adres.
Heb jij je droomhuis nog niet gevonden?

Maak hier een GRATIS zoekprofiel aan en ik help jou!

WhatsApp met Robert Langejan Makelaar Rotterdam

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan