Zoeken binnen de website
Makelaarskantoor Langejan welkom voordeur

Aankoopmakelaar voor woningen op erfpachtgrond in Rotterdam

Huis kopen op erfpacht in Rotterdam wat vindt een aankoopmakelaar ervan

Wat is de waarde van een huis op erfpacht?

Wij begrijpen dat het zoeken naar een nieuwe woning een spannende periode is. Zeker de in Rotterdam vaak voorkomende erfpacht maakt het bepalen van de waarde van een woning moeilijk. Onze aankoopservice biedt daarom uitkomst: wij begeleiden jou tijdens het hele proces, dus ook door het woud van erfpachtscontracten van de gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap. Onze ervaren aankoopmakelaars hebben een uitgebreide kennis van de huizenmarkt in de Rotterdamse regio en weten als geen ander hoe je de beste deal sluit voor jouw nieuwe droomhuis.

Huis kopen zonder gedoe: Erfpachtgrond hoeft je koop niet in de weg te staan

Als jij op zoek bent naar jouw nieuwe droomhuis in de regio Rotterdam, dan is het belangrijk om een aankoopmakelaar te hebben die de regio als geen ander kent. Bij Makelaarskantoor Langejan hebben wij ervaren aankoopmakelaars die jou kunnen helpen om de beste deal te sluiten voor jouw nieuwe woning.

Een deel van de kopers is zich niet bewust van de implicaties van het kopen van een huis op erfpachtgrond. Pas na een gedetailleerde uitleg realiseren ze zich dat ze feitelijk alleen het huis kopen en de grond huren. Onze makelaars in Rotterdam zijn experts op het gebied van erfpachtcontracten en helpen kopers om weloverwogen beslissingen te nemen. Aan de andere kant zijn er kopers die categorisch weigeren een woning op erfpacht te kopen, wat ook niet altijd de beste keuze is. Onze aankoopmakelaars weten dat sommige erfpachtcontracten minimale nadelen hebben. Regelmatig is het zelfs mogelijk om voor een klein bedrag het blooteigendom van de gemeente te kopen, waardoor je volledig van de erfpacht af bent. Laat je dus niet direct afschrikken door het begrip erfpacht en doe grondig onderzoek.

Kies voor Makelaarskantoor Langejan als jouw aankoopmakelaar in Rotterdam en laat ons jou helpen met de erfpachtscontracten in Rotterdam. Dat is pas kopen zonder gedoe!

Sluit de beste deal voor jouw nieuwe droomhuis op erfpachtgrond!

Ontdek de ware waarde van een huis op erfpacht met onze aankoopmakelaars.

WhatsApp met Robert Langejan Makelaar Rotterdam
Hoe denkt een aankoopmakelaar over de soorten erfpachtscontracten in Rotterdam?

Een aankoopmakelaar kan een cruciale rol spelen bij het navigeren door de complexe wereld van erfpacht, vooral in Rotterdam en bij het Hoogheemraadschap. Het begrijpen van de erfpachtvoorwaarden en de impact daarvan op de woningwaarde is essentieel. Een aankoopmakelaar kan je niet alleen tijd besparen maar ook helpen om kostbare fouten te vermijden. Of je nu overweegt om een huis te kopen met een erfpachtcontract van de gemeente Rotterdam of het Hoogheemraadschap, een deskundige makelaar kan je begeleiden bij het maken van een weloverwogen beslissing. Lees verder om meer te weten te komen over de specifieke erfpachtvoorwaarden in Rotterdam en bij het Hoogheemraadschap.

Erfpachtscontracten met mogelijkheid tot afkoop

De gemeente Rotterdam biedt in bepaalde erfpachtcontracten van 99 jaar de optie om de resterende looptijd af te kopen. Als aankoopmakelaar in Rotterdam ervaren wij minder complicaties met deze soort contracten. De afkoopkosten zijn relatief laag, omdat de gemeente de grondprijzen van het uitgiftejaar hanteert. Je kunt ook informeren naar de kosten van het kopen van het blooteigendom. Echter, in de meeste gevallen (9 van de 10) is het voordeliger om direct de resterende looptijd af te kopen om vervolgens te wachten op een toekomstig aanbod van de gemeente Rotterdam voor het kopen van het blooteigendom. De koopsom zal aanzienlijk lager zijn als de erfpacht al lang is afgekocht.

Erfpachtscontracten zonder mogelijkheid tot aanvullende afkoop

De meeeste erfpachtcontracten van de gemeente Rotterdam bieden geen optie voor aanvullende afkoop. Als koper kun je dan enkel het blooteigendom aanschaffen. De kosten hiervoor variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de grondwaarde, de resterende afgekochte periode en de huidige rentestand. Aangezien de rente nog steeds laag is, kunnen dit aanzienlijke bedragen zijn. In de Rotterdamse wijk Zevenkamp is bij sommige contracten de canon nog slechts voor 10 jaar afgekocht. Voor een perceel van 250 vierkante meter kan de afkoopsom oplopen tot wel 100.000 euro. Daarom is het essentieel om een makelaar te raadplegen voordat je een woning op erfpacht in Rotterdam koopt. Lees ook ons onderstaande blogs voor meer informatie.

Erfpachtscontracten van het Hoogheemraadschap

Ontdek de complexiteit van erfpachtcontracten van het Hoogheemraadschap. Het Hoogheemraadschap biedt geen optie om het blooteigendom te kopen en het afkopen van de erfpachtcanon is enkel mogelijk voor periodes van 30 of 50 jaar. Wat deze contracten ingewikkeld maakt, is dat de afkoopsom afhankelijk is van de bebouwing op de kavel. Als je je woning uitbreidt of een nieuw huis bouwt, kan een bijbetaling vereist zijn. Als makelaar zijn wij zeer terughoudend bij het adviseren van een aankoop onder een erfpachtcontract van het Hoogheemraadschap. Voor meer inzicht in deze complexe materie, lees ons blog over erfpacht bij het Hoogheemraadschap.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Onze overige diensten

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Advies

Ben jij op zoek naar advies over jouw woning? Wij helpen je graag bij aankoop, verkoop en waardering. Of het nu gaat om verbouwingen, beleggingen, scheidingen of erfenissen; wij geven je deskundig advies.

Profiteer van een deskundige aankoopmakelaar: Plan een vrijblijvende afspraak

Bij het kopen van een huis is professionele begeleiding cruciaal. Onze ervaren aankoopmakelaars ondersteunen je bij elke stap van het proces, met expertise op het gebied van fundering, erfpacht, bouwkundige staat en waardebepaling. We onderhandelen doeltreffend met verkoopmakelaars om je de beste deal te garanderen. Maak nu een vrijblijvende afspraak en ervaar het gemak van je eigen aankoopmakelaar.

Afspraak maken

Bel mij voor een vrijblijvende afspraak

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan