Zoeken binnen de website
Marketingmaterialen makelaar voor de verkoop van je woning

Woning verkopen bij een erfenis

Huis of woning verkoop bij een erfenis

Verkoop van een geërfde woning: professionele begeleiding bij Langejan Makelaars

Wanneer er iemand komt te overlijden, ontvangen de nabestaanden meestal zijn of haar overgebleven vermogen. In de meeste situaties valt hier ook de woning onder. Als je een woning erft, komt daar veel bij kijken. Allereerst wil je natuurlijk weten of je wel bevoegd bent om de woning te verkopen. Hoe gaat een dergelijk verkoop eigenlijk en hoe zit dat met de erfbelasting?

Geërfd huis verkopen: hoe werkt dat?

Welkom bij onze verkoopmakelaardij! Bij ons ben je aan het juiste adres als je jouw geërfde woning wilt verkopen. Wij begrijpen dat het verkopen van een geërfde woning een emotionele en overweldigende ervaring kan zijn en staan daarom klaar om je te begeleiden bij elke stap van het verkoopproces.

Onze professionele en ervaren makelaars helpen je bij het vaststellen van een realistische verkoopprijs voor jouw woning. We analyseren de markt en vergelijken de waarde van jouw woning met vergelijkbare woningen in de omgeving. Samen met jou bepalen we de optimale vraagprijs voor jouw woning.

Wij zorgen voor professionele foto's en een video van de woning om deze zo goed mogelijk te presenteren aan potentiële kopers. Daarnaast zorgen wij voor een uitgebreide promotie van de woning op verschillende online platforms, zoals Funda en Pararius, en maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk om potentiële kopers te bereiken.

Onze makelaars begeleiden de bezichtigingen van de woning en informeren potentiële kopers over de details van de woning, waaronder eventuele beperkingen of voorwaarden in de erfenis. Wij hebben ervaring in het omgaan met de emotionele aspecten van de verkoop van een geërfde woning en zullen potentiële kopers respectvol behandelen tijdens het hele proces.

Wanneer we een koper hebben gevonden, zorgen we voor het opstellen van de koopovereenkomst en begeleiden wij je bij het afronden van de verkoop. Onze makelaars zorgen voor een soepele en efficiënte afhandeling van de verkoop.

Kortom, bij ons ben je verzekerd van professionele begeleiding bij de verkoop van jouw geërfde woning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verkopen van jouw woning tegen de beste prijs.

Huis verkopen als erfgenaam: hoe zit het met erfbelasting?

Als erfgenaam kun jij te maken krijgen met de verkoop van een geërfde woning en het betalen van erfbelasting. De hoogte van deze belasting hangt af van de waarde van de woning en de relatie tussen jou en de overledene. Het kan een ingewikkeld proces zijn om te bepalen hoeveel erfbelasting je moet betalen en hoe dit proces verloopt. Gelukkig werken wij samen met bekwame notarissen die gespecialiseerd zijn in erfrecht en erfbelasting. Zij kunnen jou helpen om de erfbelasting op een correcte manier af te handelen en ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt. Als ervaren verkoopmakelaar zijn wij volledig op de hoogte van deze kwesties en kunnen wij jou tijdens het verkoopproces begeleiden en adviseren.

Expertise en ervaring

Bij de verkoop van een woning - of het nu je laatste koopwoning is of een geërfde woning - kan het een uitdagende en emotionele periode zijn. Als verkoopmakelaar kunnen wij je helpen bij het regelen van de verkoop en het organiseren en opruimen van de woning. Met onze professionele begeleiding kun je het proces soepel en waardig afhandelen. Wij staan voor je klaar om deze nieuwe fase van je leven succesvol te laten verlopen.

De meerwaarde van een NVM-makelaar

De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij met 125 jaar ervaring. Als je een woning koopt of verkoopt wil je er zeker van zijn dat alles goed geregeld wordt. Als je kiest voor een NVM-makelaar kies je voor deskundigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Een NVM-makelaar is niet zomaar een makelaar.

Kortom, je krijgt méér voor elkaar met een NVM-makelaar!

Kunnen we jou helpen?

Heb je vragen over dit onderwerp of behoefte aan advies? We helpen je graag. Telefonisch, via videobellen of op kantoor. Voor meer informatie kijk op onze website: www.langejan.com/gecertificeerde-taxatie/. Neem contact met ons op via 010 – 272 00 00, stuur een e-mail naar info@langejan.com of gebruik het online contactformulier. Ik hoor graag van je.

Veelgestelde vragen geërfde woning verkopen
Wat komt er kijken bij een erfenis?

Bij een erfenis is het belangrijk om de waarde van de nalatenschap in kaart te brengen. Vervolgens moet je aangifte erfbelasting doen. Het is belangrijk dat alle erfgenamen op één lijn zitten.

Wanneer mag je een woning uit erfenis verkopen?

Voordat je een woning uit erfenis mag verkopen heb je een verklaring van erfrecht nodig. De notaris kan een verklaring van erfrecht opstellen. Lees alles over het erven van een woning op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Hoe kom ik erachter of ik erfgenaam ben?

Via het Centraal Testamentenregister (CTR) kun je online opvragen of er een testament is opgesteld. Als er geen testament aanwezig is, dan bepaald de wet wie de erfgenamen zijn.

Hoeveel erfbelasting betaal je over een huis?

Partner en kinderen betalen over de eerste €123.248 een heffing van 10 procent. Bij een hoger bedrag bedraagt de heffing 20 procent. Gaat de nalatenschap naar de kleinkinderen? Dan bedraagt de heffing 18 procent en 36 procent. Voor de meest actuele informatie over het erven van een woning, kun je het beste terecht op de website van de Belastingdienst.

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Onze overige diensten

Advies

Ben jij op zoek naar advies over jouw woning? Wij helpen je graag bij aankoop, verkoop en waardering. Of het nu gaat om verbouwingen, beleggingen, scheidingen of erfenissen; wij geven je deskundig advies.

Waardebepaling

Verkopen? Laten we samen kennismaken voor een waardebepaling en verkoopadvies. Onze expert bekijkt graag jouw woning en geeft een persoonlijk advies. Gratis gesprek.

WOZ-waarde

Ben jij van mening dat jouw WOZ-beschikking door de gemeente onjuist bepaald is? Laat de ervaren makelaars van Makelaarskantoor Langejan de juiste waarde vaststellen en bezwaar indienen tegen jouw WOZ-waarde.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Huis verkopen Makelaarskantoor Langejan makelaar Rotterdam Zuid-Holland
Verkoop je huis met succes!
Nodig ons uit voor een vrijblijvende waardebepaling en verkoopadvies bij jou thuis.
Aanhef *
De heer
Mevrouw
Familie
Overig
Niet opgegeven
Selecteer verkoopintentie *
Ik wil direct verkopen
Binnen 1-3 maanden
Binnen 6-12 maanden
Ik wil me graag oriƫnteren
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan