Zoeken binnen de website
Makelaarskantoor Langejan welkom voordeur

Wet waardering onroerende zaken (WOZ)

WOZ waarde van je woning bezwaar maken

Wat is de WOZ?

Welkom bij Makelaarskantoor Langejan, waar we je graag informeren over de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). De WOZ is een belangrijke wet die de waarde van onroerende zaken in Nederland bepaalt. Elk jaar stelt de gemeente de WOZ-waarde vast voor alle woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken binnen haar grenzen. Deze waarde is de basis voor onder andere de onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting en inkomstenbelasting.

Waarom is de WOZ belangrijk?

Als ervaren makelaarskantoor begrijpen we het belang van de WOZ-waarde in verschillende situaties. Hoewel de WOZ-waarde niet direct van invloed is op de aan- en verkoop van een woning, speelt het wel een cruciale rol bij erfenissen en het betalen van belastingen. De WOZ-waarde wordt namelijk gebruikt bij de berekening van diverse belastingen, zoals gemeentelijke heffingen en inkomstenbelasting. Daarom is het essentieel om de WOZ-waarde nauwlettend in de gaten te houden en indien nodig tijdig bezwaar aan te tekenen.

Lees ons blog: Handleiding bezwaar maken tegen WOZ in Rotterdam.

Beoordelen van de waarde van je woning volgens WOZ regels

We kunnen je helpen bij het beoordelen van de WOZ-waarde van je woning. We kennen de lokale markt als geen ander en kunnen een realistische inschatting maken van de waarde van je woning, rekening houdend met de wettelijke regels omtrent de WOZ-waarde. Zo houden we bijvoorbeeld rekening met de fictie dat de waarde van de woning op eigen grond wordt bepaald, waardoor erfpacht geen invloed heeft op de WOZ-waarde. En weten we welke invloed de staat van onderhoud heeft op de waarde.
Ook kunnen we je helpen bij het indienen van bezwaar als de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld, waarbij we rekening houden met de regels voor het aantonen van jouw gewenste WOZ-waarde. We zullen je begeleiden bij het selecteren van drie vergelijkbare woningen en je informeren over de argumenten die wel of niet geldig zijn bij het indienen van bezwaar.

Gekwalificeerde taxateurs

Bij Makelaarskantoor Langejan is kwaliteit van groot belang, en dat geldt ook voor onze taxaties. Om deze kwaliteit te waarborgen, werken wij uitsluitend met gekwalificeerde taxateurs die zijn aangesloten bij Register Makelaar Taxateurs. Zij beschikken over de juiste opleidingen en certificaten en hun kennis wordt voortdurend op peil gehouden en getoetst door erkende instanties zoals de SCVM, het NWWI en het NRVT. Zo kunnen wij garanderen dat onze taxaties voldoen aan de geldende normen en van de hoogste kwaliteit zijn.

Werkgebied taxaties Makelaarskantoor Langejan

Bij Makelaarskantoor Langejan begrijpen we dat het selecteren van een professionele taxateur voor jouw woning een belangrijke beslissing is. Daarom bieden we onze deskundige taxatieservices aan binnen een uitgebreid werkgebied dat geheel Rotterdam en Capelle aan den IJssel beslaat. Onze taxateurs hebben jarenlange ervaring in het beoordelen van woningen in deze gebieden en beschikken over de nodige expertise om jou te voorzien van een professioneel taxatierapport.

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Onze overige diensten

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Interieur van een droomwoning Makelaar Rotterdam
Ik wil een afspraak maken
Waar kunnen we jou mee helpen?
Type gesprek *
Aankoopgesprek
Verkoopgesprek
Gratis waardebepaling
Plan een bezichtiging
Erkende taxatie
Hypotheekadvies
Aanhef *
De heer
Mevrouw
Familie
Overig
Niet opgegeven

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan