Zoeken binnen de website
Kaart uit de Atlas van 1868 Het Dorp Kralingen in Zuid Holland

Onze geschiedenis

Kaart uit de Atlas van 1868 Het Dorp Kralingen in Zuid Holland

Maak kennis met de vijf generaties Langejan

In Nederland stamt het eerste bewijs van het beroep makelaar uit 1284. Toen gaf graaf Floris V de stad Dordrecht het recht om makelaars aan te stellen. Dat recht werd zeven jaar later vastgelegd in een zogenaamde ‘keur’, een document dat nog steeds in het gemeentearchief van Dordrecht bewaard wordt. Makelaars waren tussenpersonen die kooplieden met elkaar in contact brachten. Ze handelden in van alles en nog wat. Schepen, textiel, meubels, etenswaar enzovoort. Makelaars konden deze kooplieden bij het beantwoorden van hun vragen bijstaan.

Makelaarskantoor Langejan heeft zijn 155-jarige geschiedenis actief beleefd rondom de Oudedijk in Kralingen

In 1867 vestigt Adriaan Langejan zich in het dorp Kralingen, toen een voormalige gemeente in de provincie Zuid-Holland en thans wijk in Rotterdam. Kralingen, zo gericht op Rotterdam, werd in 1895 door de stad geannexeerd. Veel Kralingers vestigden zich rond de Hoflaan, Kortekade, s-Gravenweg en Oudedijk. En juist op deze plek rondom de Oudedijk, ontstaat de 155-jarige geschiedenis van Makelaarskantoor Langejan.

Geschiedenis van Kralingen plattegrond in 1867

Al 155 jaar Rotterdamse makelaar

1867  |  Oprichter Adriaan Langejan
In 1867 werd Makelaarskantoor Langejan opgericht. In dit jaar emigreerde de destijds 27-jarige Adriaan Langejan van Sommelsdijk naar Rotterdam om zich als aannemer in het dorp Kralingen te vestigen. Dit was op de Taborstraat, op de tuinderij van zijn schoonvader. Al spoedig werd het daar te klein en bouwde hij in de Dijkstraat een vijftal panden. In een van deze panden vestigde hij zijn bedrijf en ging hij zelf wonen.

1903  |  Vader Jan en zoon Karel Langejan
Adriaan Langejan had meerdere zonen. Zijn zoon Jan kwam bij zijn vader in de zaak werken. Hiermee vormde hij de firma J. Langejan & Zonen. Deze naam hield het bedrijf tot 1967. Daarna werd Makelaarskantoor Langejan onderverdeeld in verschillende werkmaatschappijen. Als makelaar bemiddelde de firma bij transacties, taxeerde deze onroerende goederen en voerde deze het beheer over beleggingspanden van anderen.

1940  |  Bombardement Rotterdam
Op 10 mei 1940 werden alle nog door Adriaan gebouwde panden in de Dijkstraat vernietigd door het bombardement en de daaropvolgende grote stadsbrand. Het kantoor van vader Jan en zoon Karel werd daarna gevestigd in een pand aan de Vredehofweg. Karel maakte na het overlijden in 1949 van zijn vader als makelaar van Kralingse herenhuizen de tijd van de wederopbouw en het begin van de toenemende welvaart mee. Kopers waren veelal advocaten of medisch specialisten met praktijk aan huis. Door Karel's rol bij de huisvesting van deze vrije beroepers werd deze wel "de specialist van Kralingen" genoemd. de gehele markt voor koopwoningen groeide geweldig in omvang en dynamiek.

1967  |  100-jarig bestaan firma J. Langejan & Zonen
De volgende generatie Langejan pakte de werkzaamheden op en verbreedde het werkterrein. In 1967 bestond de firma J. Langejan & Zonen 100 jaar. Rond die tijd werd niet alleen bemiddeld bij de aan- en verkoop van bestaande panden in Kralingen, Hillegersberg en andere delen van Rotterdam: ook werden nieuwbouwprojecten in de omringende randgemeenten in opdracht van verschillende bouwondernemingen door achterkleinzoon Rob Langejan verkocht. Firma J. Langejan & Zonen wordt Makelaarskantoor Langejan.

1975  |  Verhuizing Hoflaan
In 1975 verhuisde Makelaarskantoor Langejan naar de Hoflaan. De markt kroop na de reactie op de sterke groei van de tweede helft van de jaren 70 uit het dal en groeide weer. Bovendien groeide het aandeel van Langejan in de markt. Naast de traditionele makelaarsrol als bemiddelaar voor verkopers, werd Langejan deze jaren ook bekend als dé gespecialiseerde adviseur/begeleider waar zowel zoekers als kopers zijn moesten. Rond 1988 volgde er nog een verhuizing binnen de Hoflaan.

1997  |  Verhuizing naar de Oudedijk 25
In 1997 bleek het kantoor aan de Hoflaan te klein. Het huisartsenpand aan de Oudedijk 25 bood de ruimte en allure voor Makelaarskantoor Langejan om zich nog verder door te ontwikkelen. Dit is tevens de huidige locatie van Makelaarskantoor Langejan.

2004  |  Overname door Robert Langejan
Sinds 2004 heeft Robert Langejan het makelaarskantoor overgenomen van zijn vader Rob. Het aan- en verkopen van huizen is hem met de paplepel ingegoten. Als vijfde generatie makelaar kent hij alle kneepjes van het vak. Inmiddels is Robert samen met zijn team een bekend gezicht in en buiten Kralingen.

2017  |  150-jarig bestaan Makelaarskantoor Langejan
In 2017 vierde Makelaarskantoor Langejan het 150-jarig bestaan. Dit werd gevierd met een duurzame relatiedag. Relaties en geïnteresseerden lieten zich aldaar inspireren en informeren over woning verduurzamingsmogelijkheden. De dag werd afgesloten met een geheel aangeklede borrel in de kantoortuin.

Interieur van een droomwoning Makelaar Rotterdam
Ik wil een afspraak maken
Waar kunnen we jou mee helpen?
Type gesprek *
Aankoopgesprek
Verkoopgesprek
Gratis waardebepaling
Plan een bezichtiging
Erkende taxatie
Hypotheekadvies
Aanhef *
De heer
Mevrouw
Familie
Overig
Niet opgegeven

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan