Zoeken binnen de website
Makelaarskantoor Langejan welkom voordeur

Blogs, nieuws én tips

Marketingmaterialen makelaar voor de verkoop van je woning

De makelaar aan het woord

Blogs, nieuws én tips. De huizenmarkt is volop in beweging. De makelaars van Langejan houden je op de hoogte van relevant nieuws en trends over de woningmarkt.

Huiseigenaren in o.a. Zevenkamp, Ommoord en breed Rotterdam krijgen te maken met hoge kosten om hun erfpachtgrond van de gemeente af te kopen. Schakel een aankoopmakelaar in voor advies.

11-07-2024

De noodzaak van een aankoopmakelaar voor kopers van huizen op erfpacht in Rotterdam

Veel eigenaren van huizen op erfpachtgrond in Rotterdam realiseren zich niet wat er te gebeuren staat. In Rotterdam zijn er erfpachtcontracten waarbij de erfpachtcanon nog minder dan vijf jaar vooruitbetaald is. Deze woningeigenaren moeten nieuwe afspraken maken met de gemeente. En de gemeente Rotterdam heeft besloten alle erfpachtcontracten om te zetten in eigen grond. Voor kopers van woningen op erfpachtsgrond is dit een belangrijk aandachtspunt.

Oranje huis niet goed voor verkoop | Advies van onze verkoopstylist: wacht met verkopen tijdens EK

08-07-2024

Oranje huis niet goed voor verkoop 🧡

Het Europees kampioenschap voetbal is in volle gang en nu, bij het bereiken van de halve finales, kleuren veel straten in Nederland oranje. Ongeveer 11 procent van de Nederlanders viert dit spektakel door hun straat of woning te versieren met vlaggetjes in oranje en rood-wit-blauw. Maar wat betekent dit voor de huizenverkoop? 🏠 ⚽️

NVM woningmarktcijfers Rotterdam verkoopprijzen en hypotheekrente woningmarkt

04-07-2024

De dynamiek van de woningmarkt in onze regio in het 2e kwartaal van 2024

De woningmarkt in Rotterdam en omgeving heeft in het tweede kwartaal van 2024 een indrukwekkende dynamiek laten zien. Als lokale makelaar ben ik zeer onder de indruk van de snelheid waarmee de markt zich ontwikkelt. De recente cijfers laten een markt zien die werkelijk overspannen is, met huizen die razendsnel van de hand gaan. In deze blogpost bespreek ik de belangrijkste ontwikkelingen en geef ik mijn persoonlijke inzichten over de huidige staat van de woningmarkt.

Wet betaalbare huur zorgt voor verkoop huurwoningen

26-06-2024

Wet betaalbare huur: Het moment om je lege huurwoningen te verkopen

Met de invoering van de Wet betaalbare huur per 1 juli 2024 staan verhuurders voor belangrijke beslissingen. De nieuwe regelgeving, gericht op het reguleren van huurprijzen en het beschermen van huurders met een lager inkomen, heeft aanzienlijke gevolgen voor de verhuurmarkt. Een van de meest opvallende reacties vanuit de markt is dat veel verhuurders hun huurwoningen verkopen. 

Is je huis verkopen in de zomervakantie slim? Makelaar Rotterdam

17-06-2024

Huis verkopen in de zomervakantie: een slimme zet?

De zomer is echt onderweg, maar de afgelopen weken hebben we ongekend slecht weer gehad, met weinig zon en veel regen; de officiële start van dit seizoen valt in 2024 op 20 juni. De makelaars van Langejan ontvangen regelmatig de vraag: "Ik wil mijn huis verkopen, maar is het verstandig om mijn huis in de zomerperiode of tijdens de zomervakantie te koop te zetten?" Het is een begrijpelijke vraag waar veel verkopers mee worstelen. In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van een zomerse verkoop.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan