Zoeken binnen de website
Makelaarskantoor Langejan welkom voordeur

Blogs, nieuws én tips

Marketingmaterialen makelaar voor de verkoop van je woning

De makelaar aan het woord

Blogs, nieuws én tips. De huizenmarkt is volop in beweging. De makelaars van Langejan houden je op de hoogte van relevant nieuws en trends over de woningmarkt.

NVM woningmarktcijfers Rotterdam verkoopprijzen en hypotheekrente woningmarkt

11-04-2024

NVM woningmarktcijfers Rotterdam 1e kwartaal 2024

Ontdek de meest recente ontwikkelingen op de Rotterdamse woningmarkt van het 1e kwartaal van 2024! Met een voortdurende daling van het aanbod en een merkbare afname van keuzemogelijkheden voor kopers, beloven de nieuwste cijfers een interessant inzicht te bieden. Benieuwd naar hoe deze trends zich vertalen naar prijsstijgingen en andere belangrijke aspecten? De belangrijkste cijfers hebben we voor je samengevat in een overzichtelijk schema.

NVM woningmarktcijfers verkoopprijzen en hypotheekrente woningmarkt

11-04-2024

Woningmarkt cijfers Nederland 1e kwartaal 2024: Woningaanbod droogt op

De koopwoningmarkt van het eerste kwartaal 2024 vertoont een opvallende dynamiek, met een onverwachte toename van transacties. Volgens recente cijfers van NVM en brainbay zijn er ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht, wat een stijging van 4% betekent vergeleken met vorig jaar. De mediane verkoopprijs van €432.000 vertoont een stijging van ruim 9%. In de nieuwbouwmarkt is er een groei van 16% in verkochte woningen, met een mediane verkoopprijs van €479.000. Echter, met een aanbod van slechts 13.900 nieuwbouwwoningen, wat 15% lager is dan het voorgaande kwartaal, zien we een zorgwekkende trend van afnemend aanbod.

Aankoopmakelaar studentenhuis Rotterdam voor ouders voor studerend kind

08-04-2024

Studentenwoning kopen in Rotterdam

Als ouder wilt je natuurlijk het beste voor je kind, zeker als het gaat om zijn of haar studietijd. Een van de belangrijkste aspecten van een fijne studententijd is een comfortabele woonruimte en bij voorkeur dicht bij waar het allemaal gebeurt. Veel ouders kiezen ervoor om een woning te kopen voor hun studerende kind in plaats van een kamer te huren. Wij weten alles van de regels omtrent van studentenbewoning in Rotterdam, overdrachtsbelasting en de beste plek om te wonen. Als ervaren aankoopmakelaar helpen we veel ouders met de aankoop.

Bedenktijd bij het kopen van een woning: Wat je moet weten tijdens de Paasdagen.

25-03-2024

Bedenktijd bij het kopen van een woning: Wat je moet weten tijdens de Paasdagen

Het kopen van een woning is een spannende en belangrijke gebeurtenis in ieders leven. Bij het aangaan van deze grote verantwoordelijkheid wil je natuurlijk zeker weten dat je de juiste beslissing maakt. Daarom is er een wettelijke bedenktijd ingesteld om je de gelegenheid te geven om je beslissing te overwegen. Nu de Paasdagen weer voor de deur staan, kan de berekening van deze bedenktijd enige onduidelijkheid opleveren. Als jouw vertrouwde makelaar willen wij je hier graag bij helpen. In deze blog leggen wij uit hoe de bedenktijd werkt en hoe je deze kunt berekenen tijdens de Paasdagen en andere feestdagen.

Kind aan woning helpen kan nog steeds via belastingvrije schenking makelaar Rotterdam advies Langejan

14-02-2024

Help je kind nog steeds aan een woning met belastingvrije schenking

De 'jubelton' voor de eigen woning is vervangen door een speciale vrijstelling van ongeveer € 29.000, maar die is sinds 1 januari afgeschaft. Toch kunnen ouders hun kinderen nog steeds financieel ondersteunen. Dit jaar ligt de grens zelfs 10% hoger. Als je eerder een schenking voor de eigen woning ontving en deze nog niet hebt gebruikt, zijn er wel enkele regels waar je rekening mee moet houden.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan