Zoeken binnen de website
Makelaarskantoor Langejan welkom voordeur

Blogs, nieuws én tips

Marketingmaterialen makelaar voor de verkoop van je woning

De makelaar aan het woord

Blogs, nieuws én tips. De huizenmarkt is volop in beweging. De makelaars van Langejan houden je op de hoogte van relevant nieuws en trends over de woningmarkt.

Strak wit interieur Catharina van Zoelenstraat aankoopmakelaar Rotterdam.

18-10-2024

De aankoopmakelaar: jouw expert in vijftig tinten wit voor je droomhuis

Wit wordt vaak gezien als de meest neutrale kleur in het interieur, maar niets is minder waar. Het gebruik van wit in huis is allesbehalve saai en biedt talloze mogelijkheden om sfeer te creëren, licht te vangen en ruimtes optisch te vergroten. Het geheim zit in het kiezen van de juiste tinten wit en het combineren ervan met andere elementen in je interieur. Met meer dan vijftig tinten wit om uit te kiezen, kun je jouw woonruimte precies de uitstraling geven die je zoekt. Laten we duiken in de wereld van wit en ontdekken hoe deze kleur je huis kan transformeren.

Voor het kopen van je huis in Rotterdam niemands ladder rijkt tot in de hemel welke consessies moet een koper doen je aankoopmakelaar helpt.

17-10-2024

Een huis kopen in Rotterdam: Niemand z'n ladder reikt tot de hemel, je moet consessies doen

De huidige woningmarkt in Rotterdam voelt soms als het beklimmen van een lange ladder. De treden zijn uitdagend, en de top lijkt misschien ver weg. Toch is het, met de juiste begeleiding, goed mogelijk om jouw ideale woning te vinden. Het is belangrijk om te realiseren dat de ladder misschien niet tot in de hemel reikt, maar met een goede aankoopmakelaar aan je zijde kun je wel degelijk het huis vinden dat bij jou past. Bij Makelaarskantoor Langejan staan we klaar om je te helpen bij elke stap op weg naar je nieuwe thuis.

Woninghuurmarkt in de knel

16-10-2024

Huurmarkt in de knel: overheidsmaatregelen hebben onbedoeld effect

De overheidsmaatregelen om verhuur minder aantrekkelijk te maken, lijken een averechts effect te hebben. Het aanbod huurwoningen daalt snel, terwijl de huurprijzen stijgen. Dit staat haaks op het doel van een betaalbare en gereguleerde huurmarkt. Maatregelen zoals de overdrachtsbelasting van 10,4%, belasting op huurinkomsten, afschaffing van tijdelijke contracten en het creëren van gereguleerde middenhuur, leiden ertoe dat verhuurders hun woningen uit de markt halen of hogere huren vragen.

Erfpacht in Rotterdam  Afkoop, canon en conversie makelaar Rotterdam

08-10-2024

Erfpacht in Rotterdam: Afkoop, canon en conversie

In Rotterdam speelt erfpacht een belangrijke rol in het grondbeleid van de gemeente. Dit systeem, waarbij de grond gescheiden is van het eigendom van de gebouwen erop, wordt sinds 1850 toegepast in Rotterdam. Hoewel vanaf 2002 het beleid primair gericht is op eigendom, blijven er uitzonderingen bestaan voor sociale huurwoningen, maatschappelijke voorzieningen, bedrijventerreinen en andere bijzondere objecten. Dit blog zal ingaan op de kenmerken van erfpacht in Rotterdam, met specifieke aandacht voor erfpacht afkoop, canon, en de mogelijkheden tot conversie naar eigendom.

Erpacht conversie gemeente Rotterdam project 2024 eigen grond canon

01-10-2024

Erfpachtproject Rotterdam: bewustwording, afkoop en keuzes voor erfpachters

Rotterdam heeft een lange geschiedenis met erfpacht, waarbij grondeigenaren de grond verhuren aan eigenaren van woningen of panden. Momenteel zijn er ongeveer 25.000 tijdelijke erfpachtcontracten in de stad, waarvan 10% binnen afzienbare tijd afloopt. Voor de betrokken erfpachters zijn er dan belangrijke keuzes te maken, zoals het converteren naar eigendom of het herstarten van de canonbetaling. Dit blog geeft inzicht in de achtergronden van het erfpachtproject van Rotterdam, de mogelijke opties voor erfpachters en de financiële gevolgen hiervan.

Prinsjesdag 2024 NVM oproep voor de woningmarkt versoepeling van regels.

17-09-2024

Wij steunen de oproep van de NVM voor minder regels op de woningmarkt

De woningmarkt in Nederland staat onder grote druk. Woningzoekers hebben moeite om passende en betaalbare huisvesting te vinden en bedrijven lopen tegen groeibeperkingen aan. Als makelaarskantoor dat midden in deze markt staat, zien wij dagelijks de gevolgen van deze uitdagingen. Daarom steunen wij de oproep van de NVM voor minder regelgeving en snellere procedures om de woningmarkt te verbeteren.

Makelaarskantoor Langejan al 157 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar uit Kralingen voor de hele regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen. Kralingse kwaliteit voor heel Rotterdam en omstreken.
Makelaar Rotterdam

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan