Zoeken binnen de website
Stap 8

Onderhandelingen

Samen nemen wij de onderhandelingsfase voor onze rekening. Hierbij bespreken we alle opties met jou en kijken we niet alleen naar de prijs, maar ook naar andere belangrijke factoren. Indien er meerdere geïnteresseerden zijn, organiseren wij in overleg met jou een inschrijving, waarbij jij als verkoper het beste voorstel uitkiest.

Onderhandelen over prijs en voorwaarden van je huis

Stap 8 van ons stappenplan voor de verkoop van jouw huis is de onderhandelingsfase. In deze fase gaan wij gezamenlijk de onderhandelingen voeren met geïnteresseerde kopers. Bij elke stap van de onderhandelingen bespreken we welke opties er zijn en nemen we samen de beslissing over de te nemen actie. Hierbij kijken we niet alleen naar de prijs, maar ook naar andere belangrijke factoren zoals de datum van oplevering en andere voorwaarden.

Indien er meerdere geïnteresseerden zijn voor je woning, dan organiseren wij in overleg met jou een inschrijving. Geïnteresseerden krijgen dan de kans om voor een bepaalde datum een eenmalig uiterst voorstel te doen. Als verkoper kies je vervolgens het beste voorstel uit, waarbij er een combinatie wordt gemaakt van de hoogste prijs en de meest gunstige voorwaarden.

Tijdens de onderhandelingen zorgen wij ervoor dat we jouw belangen behartigen en dat we streven naar de best mogelijke verkoopprijs en voorwaarden.

Het is belangrijk om te weten dat een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper niet rechtsgeldig is. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop wanneer de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend. Dit is vastgelegd in artikel 7:2 van het Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een ondertekende koopovereenkomst.

Lees wat de verkoper moet weten tijdens de onderhandelingen

We hebben voor jou de blogberichten die betrekking hebben op deze stap hieronder opgenomen. Zo kun je eenvoudig de informatie vinden die je nodig hebt tijdens deze fase van het verkoopproces. We raden je aan om zorgvuldig onze blogberichten te lezen bij deze stap, zodat je volledig op de hoogte bent van alles wat erbij komt kijken.

Bij Makelaarskantoor Langejan staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij de verkoop van je huis.

De middelen die ingezet (kunnen) worden bij stap  onderhandelingen

We hebben voor jou de (marketing)tools die betrekking hebben op deze fase in het verkoopproces hieronder opgenomen.

Als je meer wilt weten over deze tools, aarzel dan niet om ons te bellen.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan