Zoeken binnen de website
Stap 9

Contract tekenen!

Het tekenen van het koopcontract. Nadat jij als verkoper de overeenkomst hebt getekend, wordt deze aan de koper voorgelegd om te tekenen. Na het tekenen heeft de koper een wettelijke bedenktijd van 3 dagen, waarna de overeenkomst bindend is.

Tekenen van de koopovereenkomst

Stap 9 van ons stappenplan voor de verkoop van jouw huis is het tekenen van het koopcontract. Als je met de koper tot een mondeling akkoord bent gekomen, wordt alles op papier gezet in een koopovereenkomst die tientallen pagina's dik is. Als verkoper teken jij als eerste deze overeenkomst en daarna wordt de koper uitgenodigd om te tekenen. Hiermee wordt de koopovereenkomst definitief.

Het is belangrijk om te weten dat de koper na het tekenen van de koopovereenkomst een wettelijke bedenktijd heeft van 3 dagen. Binnen deze termijn kan de koper de koopovereenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Na deze termijn is de koopovereenkomst bindend en kan de overdracht plaatsvinden.

Bij het tekenen van de koopovereenkomst heeft de koper de mogelijkheid om een notaris te kiezen. De notaris zorgt voor de juridische afhandeling van de verkoop en draagt er zorg voor dat alle afspraken correct worden vastgelegd in de akte van levering.

Lees wat de verkoper moet weten bij het koopcontract tekenen

We hebben voor jou de blogberichten die betrekking hebben op deze stap hieronder opgenomen. Zo kun je eenvoudig de informatie vinden die je nodig hebt tijdens deze fase van het verkoopproces. We raden je aan om zorgvuldig onze blogberichten te lezen bij deze stap, zodat je volledig op de hoogte bent van alles wat erbij komt kijken.

Bij Makelaarskantoor Langejan staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij de verkoop van je huis.

De middelen die ingezet (kunnen) worden bij stap  koopcontract tekenen

We hebben voor jou de (marketing)tools die betrekking hebben op deze fase in het verkoopproces hieronder opgenomen.

Als je meer wilt weten over deze tools, aarzel dan niet om ons te bellen.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan