Zoeken binnen de website
Makelaarskantoor Langejan welkom voordeur

Aankoopmakelaar en studentenhuis in Rotterdam

Studentenhuis kopen voor je kind wat zijn de regels in Rotterdam welke makelaar kan helpen

Welke regels gelden er voor het kopen van een studentenhuis in Rotterdam?

Als je kind besluit te gaan studeren in Rotterdam, komt al snel de uitdaging van het vinden van geschikte woonruimte om de hoek kijken. Voor veel ouders is de aankoop van een studentenwoning een overweging waard, zodat hun kind samen met vrienden een eigen plek heeft. Echter, het kopen van een studentenwoning in Rotterdam is niet zonder haken en ogen. Onze ervaren aankoopmakelaars kunnen je begeleiden bij elke stap van dit proces.

Regels hoeven de koop van een studentenwoning niet in de weg te staan

Als je op zoek bent naar de perfecte studentenwoning voor je kind in Rotterdam, is het cruciaal om een aankoopmakelaar in te schakelen die de stad en de specifieke regels rondom studentenhuisvesting door en door kent. Bij ons makelaarskantoor beschikken we over ervaren aankoopmakelaars die je kunnen begeleiden bij het maken van de beste keuze voor een studentenwoning.

Veel ouders zijn zich niet bewust van de complexiteit die komt kijken bij het kopen van een studentenwoning. Zo zijn er specifieke gemeentelijke regels en voorschriften voor studentenhuizen die je moet kennen. Onze makelaars in Rotterdam zijn experts op dit gebied en helpen je om weloverwogen beslissingen te nemen. Daarnaast zijn er financiële aspecten om te overwegen, zoals de vraag of de aankoop een goede belegging is en of je kind zelf in staat is om de woning te kopen. Onze aankoopmakelaars kunnen je adviseren over al deze zaken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kies voor ons makelaarskantoor als jouw aankoopmakelaar in Rotterdam en laat ons je helpen met het navigeren door de unieke uitdagingen van het kopen van een studentenwoning in deze bruisende stad.

Vind de ideale studentenwoning in Rotterdam!

Met onze professionele begeleiding als aankoopmakelaar vind je hem zeker!

WhatsApp met Robert Langejan Makelaar Rotterdam
Hoe denkt een aankoopmakelaar over een studentenwoning in Rotterdam

Een aankoopmakelaar is essentieel bij het zoeken naar een studentenwoning in Rotterdam. Ze besparen je tijd en helpen fouten te voorkomen. Volgens makelaars is het een ideale manier om je kind veilig en centraal te huisvesten. Samenwonen met vrienden biedt bovendien een leerzame en leuke studententijd. Net als bij erfpachtzaken kan een makelaar je adviseren over locaties, financiën en belastingvoordelen. Kortom, een deskundige makelaar is onmisbaar voor een weloverwogen keuze.

Opkoopbescherming en studentenhuis in Rotterdam

Opkoopbescherming is bedoeld om de woningmarkt toegankelijker te maken voor reguliere kopers en om te voorkomen dat beleggers alle beschikbare woningen opkopen om ze vervolgens te verhuren. Woningen die na 1 januari 2022 zijn gekocht in deze wijken, mogen niet meer verhuurd worden zonder vergunning.

Echter, er is een uitzondering die vooral interessant is voor ouders die een woning willen kopen voor hun studerende kind: de opkoopbescherming geldt niet als de woning verhuurd wordt aan directe familieleden zoals ouders, kinderen, broers of zussen. Dit betekent dat je als ouder een woning kunt kopen in een van de 16 wijken en je kind erin kunt laten wonen zonder een vergunning aan te vragen.

Dus, als je overweegt om een studentenwoning te kopen in Rotterdam, laat deze opkoopbescherming je niet afschrikken. Onze ervaren makelaars kunnen je adviseren over de beste wijken en de financiële implicaties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergunningsvrije studentenwoning in Rotterdam

Als je een woning in Rotterdam wilt kopen voor studentenverhuur, is een kamerverhuurvergunning vaak vereist. Deze is nodig als je zelf in de woning woont en aan 2 of meer studenten verhuurt, of als de woning enkel door 3 of meer studenten wordt bewoond. Er zijn uitzonderingen, zoals wanneer je aan maximaal 2 personen verhuurt.

De vergunning kost 544,10 euro en de behandeling duurt maximaal 8 weken. Er zijn ook specifieke voorwaarden, zoals een minimale ruimte van 18 vierkante meter per student en een afstandsregel van 50 meter tot een andere vergunde woning.

De gemeente heeft afgesproken deze regels te versoepelen, wil je weten of de nieuwe regels al ingevoerd zijn geef ons gerust een belletje.

Dus, overweeg je een studentenwoning in Rotterdam te kopen, informeer je dan goed over de vergunningsregels. Onze makelaars kunnen je hierbij adviseren.

Financiele aspecten van een studentenwoning voor je kind

Hoewel de meeste ouders niet primair investeren om winst te maken, zijn er toch belangrijke kosten- en opbrengstaspecten om rekening mee te houden.

Een goede richtlijn voor de aankoopkosten is tussen de 125.000 en 150.000 euro per student. De maandelijkse kamerhuur ligt rond de 500 euro wat een stabiele inkomstenbron kan zijn. Echter, bij de aankoop van de woning komt een overdrachtsbelasting van 10,4% kijken. Een interessante optie om deze kosten te omzeilen, is door de woning op naam van je kind te kopen. In dat geval is de overdrachtsbelasting zelfs 0%.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om de financiële last voor je kind te verlichten. Zo kun je ervoor kiezen om de rente jaarlijks te schenken of gebruik te maken van de 10% schenkbelasting.

Kortom, het kopen van een studentenwoning in Rotterdam kan een verstandige investering zijn, mits je goed op de hoogte bent van alle financiële aspecten. Onze ervaren makelaars kunnen je hierbij uitstekend adviseren.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Onze overige diensten

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Advies

Ben jij op zoek naar advies over jouw woning? Wij helpen je graag bij aankoop, verkoop en waardering. Of het nu gaat om verbouwingen, beleggingen, scheidingen of erfenissen; wij geven je deskundig advies.

Profiteer van een deskundige aankoopmakelaar: Plan een vrijblijvende afspraak

Bij het kopen van een huis is professionele begeleiding cruciaal. Onze ervaren aankoopmakelaars ondersteunen je bij elke stap van het proces, met expertise op het gebied van fundering, erfpacht, bouwkundige staat en waardebepaling. We onderhandelen doeltreffend met verkoopmakelaars om je de beste deal te garanderen. Maak nu een vrijblijvende afspraak en ervaar het gemak van je eigen aankoopmakelaar.

Afspraak maken

Bel mij voor een vrijblijvende afspraak

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan