Zoeken binnen de website
Prijswijziging kan je beter als prijswijziging doorvoeren

Aan- en afmelden van je huis op Funda

Als makelaar krijgen we regelmatig vragen van klanten over het aan- en afmelden van hun huis op Funda. Er zijn verschillende redenen waarom huiseigenaren overwegen om dit te doen, bijvoorbeeld omdat hun plannen zijn veranderd of omdat ze hun huis in de zomer niet te koop willen laten staan. Maar meestal omdat ze de vraagprijs willen veranderen.

Funda is een grote database met allemaal huizen

Nieuwe vraagprijs

De belangrijkste reden waarom mensen hun huis op Funda af- en aanmelden, is om het opnieuw onder de aandacht te brengen bij een prijswijziging. Deze strategie kan contraproductief zijn. Wanneer je je huis afmeldt, verlies je alle potentiële kopers die je huis volgen op Funda. Dit zijn vaak mensen die op een prijswijziging wachten. Een prijsaanpassing is maar twee dagen zichtbaar op Funda en heeft, net als in de supermarkt, extra aandachtswaarde.

Nieuwe aandacht op je huis vestigen

In plaats van je huis aan- en af te melden, kun je beter samen met je makelaar kijken naar andere manieren om je huis opnieuw onder de aandacht te brengen, zoals het updaten van de foto's, het aanpassen van de omschrijving, het maken van tophuis of het organiseren van een open huis. Dit zijn effectievere manieren om de aandacht van potentiële kopers te trekken zonder het risico te lopen dat je geïnteresseerde volgers verliest.

Kosten aan- en afmelden op Funda

Aahet aan- en afmelden van je huis op Funda zijn kosten verbonden. Funda rekent ongeveer 350 euro voor deze service, inclusief de kosten voor het tonen van een filmpje, 360 graden foto's en plattegronden. Dit is belangrijk om in gedachten te houden wanneer je overweegt om je huis tijdelijk van de markt te halen.

Advies

Het aan- en afmelden van je huis op Funda is meestal niet de juiste strategie. Het is belangrijk om samen met je makelaar te overleggen over de beste aanpak voor je specifieke situatie en te kijken naar andere manieren om je huis onder de aandacht te brengen. Zo vergroot je de kans op een succesvolle verkoop zonder onnodige kosten en vertragingen.

Wil jij ook profiteren van onze uitgebreide verkoopmiddelen en ons maatwerkadvies bij de verkoop van jouw huis?

Neem dan contact op met ons kantoor en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan