Zoeken binnen de website

Zevende editie Rotterdam Architectuur Maand: Natte Stad / Liquid City

01-06-2023

De Rotterdam Architectuur Maand is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt in de maand juni in Rotterdam. Het is het grootste architectuurfestival van Nederland dat zich richt op de toekomst van de stad. Dit jaar staat het festival in het teken van "Natte Stad / Liquid City". Deze themakeuze is niet verrassend, Rotterdam is een havenstad aan twee oevers en daardoor omgeven door en doordrenkt met water. Als een vooraanstaand makelaarskantoor in de regio Rotterdam, willen we graag onze passie voor architectuur met je delen en je uitnodigen om de betovering van dit inspirerende evenement te ervaren.

Rotterdam Architectuur Maand Natte Stad Drijvend festivalhart in de Maashaven Studio Marco Vermeulen

Verkenning van de Rotterdam Architectuur Maand

De Rotterdam Architectuur Maand (RA Maand), nu in zijn zevende editie, is een jaarlijks terugkerend evenement dat de buitengewone architectonische diversiteit en innovatie van de stad Rotterdam viert. Dit jaar, onder het thema "Natte Stad / Liquid City", worden bezoekers meegenomen op een reis door de waterrijke omgeving van Rotterdam en de rol van water in de architectuur.

Een van de hoogtepunten van dit jaar is het drijvende festivalhart aan het water bij de Maashaven, een concept ontworpen door Studio Marco Vermeulen. Dit spectaculaire ontwerp brengt architectuur, water en gemeenschap samen in een unieke setting. Het festivalhart dient als ontmoetingsplek en podium voor verschillende activiteiten gedurende de RA Maand.

Tijdens de RA Maand worden diverse activiteiten en locaties in de stad aangeboden. Van tentoonstellingen tot lezingen, van architectuurwandelingen tot workshops, er is voor ieder wat wils. Je zult de gelegenheid hebben om de nieuwste trends en concepten in de architectuur te ontdekken, terwijl je de prachtige waterlandschappen van Rotterdam verkent.

Hoogtepunten Rotterdam Architectuur Maand:

  1. Drijvend festivalhart: Bezoek het spectaculaire drijvende festivalhart bij de Maashaven, ontworpen door Studio Marco Vermeulen. Hier kun je genieten van een unieke architectonische ervaring en deelnemen aan verschillende activiteiten die worden georganiseerd.

  2. Tentoonstellingen en lezingen: Verken boeiende tentoonstellingen die het thema "Natte Stad / Liquid City" belichten en luister naar inspirerende lezingen van vooraanstaande architecten en ontwerpers.

  3. Architectuurwandelingen en fietstochten: Verken Rotterdam te voet of per fiets en ontdek de architectonische hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Bewonder de harmonieuze integratie van water en architectuur in de "Liquid City".

  4. Workshops en interactieve sessies: Neem deel aan workshops en interactieve sessies waarbij je zelf kunt experimenteren met de relatie tussen architectuur en water. Ontdek hoe de "Natte Stad" zich verhoudt tot de gebouwde omgeving.

  5. Bezoek bijzondere locaties: Krijg exclusieve toegang tot enkele van de meest fascinerende architectonische locaties in Rotterdam, waar water een centrale rol speelt. Laat je betoveren door de creatieve ontwerpen en innovatieve oplossingen.

De Rotterdam Architectuur Maand is een niet te missen evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur. Of je nu een professional bent in de branche, een student architectuur of gewoonweg nieuwsgierig naar de wereld van het ontwerp, dit evenement biedt een ongeëvenaarde kans om de magie van de architectuur in Rotterdam te ervaren.

Bij Makelaarskantoor Langejan geloven we dat architectuur een cruciale rol speelt in het vormgeven van onze omgeving en het creëren van inspirerende ruimtes. We zijn trots om deel uit te maken van een stad als Rotterdam, waar creativiteit en innovatie samenkomen in spectaculaire bouwwerken. Mis deze kans niet om deel te nemen aan de Rotterdam Architectuur Maand en ontdek de fascinerende wereld van architectuur in onze bruisende stad.

Voor meer informatie over de Rotterdam Architectuur Maand en het volledige programma, bezoek de officiële website: https://rotterdamarchitectuurmaand.nl/

Let op: De data en details van het evenement kunnen veranderen. Zorg ervoor dat je de officiële website bezoekt voor de meest recente informatie.

Fotografie: drijvend festivalhart in de Maashaven © Studio Marco Vermeulen.

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan