Zoeken binnen de website

Woningmarkt Q2 2023

06-07-2023

De woningmarkt blijft een van de meest besproken en dynamische onderwerpen in Nederland, en het tweede kwartaal van 2023 was geen uitzondering. In het tweede kwartaal van 2023 werden er in de regio Groot-Rijnmond significante verschuivingen opgemerkt in de woningmarkt

NVM woningmarktcijfers Rotterdam verkoopprijzen en hypotheekrente woningmarkt

Misschien wel het meest opmerkelijke was de gemiddelde transactieprijs van de verkochte huizen. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 374.132, was er een afname van 6,5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het vorige jaar. Dit volgt op een nog sterkere daling van 15% in het voorgaande jaar. Deze voortdurende daling is ongewoon in een periode waarin we gewend zijn geraakt aan aanhoudende prijsstijgingen, wat wijst op een aanzienlijke verschuiving in de marktdynamiek.

Wat het aantal verkochte woningen betreft, was er ook een lichte daling te zien. Er werden 2319 woningen verkocht, wat 0,5% minder is dan in het tweede kwartaal van 2022. Deze daling is minimaal en kan worden beschouwd als een stabilisatie van de markt na de aanzienlijke fluctuaties in prijzen en verkopen in de afgelopen jaren.

Interessant genoeg was er een aanzienlijke toename in het aanbod van te koop staande huizen. Er stonden 38,2% meer huizen te koop dan in het tweede kwartaal van 2022. Dit kan een indicatie zijn dat veel huiseigenaren besloten hebben hun huis te verkopen, mogelijk in een poging om te profiteren van de nog steeds relatief hoge prijzen, ondanks de recente dalingen.

Deze trends in de woningmarkt van Groot-Rijnmond kunnen worden toegeschreven aan een verscheidenheid van factoren, waaronder economische omstandigheden, beleidswijzigingen of veranderingen in de vraag en aanbod. Wat echter duidelijk is, is dat deze cijfers nieuwe mogelijkheden kunnen creëren voor zowel kopers als verkopers.

De voortdurende daling van de prijzen kan potentiële kopers aantrekken die eerder terughoudend waren vanwege de hoge prijzen. Tegelijkertijd kan de toename van het aanbod van te koop staande woningen kansen bieden aan verkopers die willen profiteren van de nog steeds relatief hoge prijzen. Zoals altijd is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en weloverwogen beslissingen te nemen bij het betreden van de woningmarkt.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan