Zoeken binnen de website

Wonen in Rotterdam: Een vergelijking tussen Hillegersberg en Kralingen

03-11-2023

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe woning en overweeg je Rotterdam als jouw toekomstige thuisbasis? Dan wil je wellicht meer weten over twee van de meest gewilde wijken in deze bruisende stad: Hillegersberg en Kralingen. Hoewel beide gebieden een unieke leefervaring bieden, hebben ze elk hun eigen kenmerken en voorzieningen. Laten we deze charmante wijken vanuit het oogpunt van een makelaar wat diepgaander verkennen.

Makelaar: waar moet je in Rotterdam wonen? Kralingen of Hillegersberg?

Hillegersberg: Ruimte en rust

Hillegersberg is een gebied dat bekend staat om zijn ruimte en rust. Met 7.890 inwoners en een gemiddelde van 4.303 inwoners per km² biedt het een ruimtelijk gevoel zonder de drukte van de binnenstad. De gemiddelde huishoudensgrootte ligt hier op 2 personen, wat wijst op een comfortabele leefruimte voor gezinnen en samenwonenden. Het aantal eenpersoonshuishoudens is relatief laag (1.815), terwijl huishoudens met kinderen een aanzienlijk deel uitmaken van de gemeenschap (1.080).

De woningmarkt in Hillegersberg kenmerkt zich door een gemiddelde woningwaarde van €432.000. Met 48% koopwoningen en 29% eengezinswoningen is er een goede mix tussen verschillende soorten woningen. De nabijheid van voorzieningen is uitstekend, met een grote supermarkt, huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf en school allemaal binnen 0,7 km. Dit, gecombineerd met 15 scholen binnen een straal van 3 km, maakt Hillegersberg een ideale plek voor gezinnen.

Kralingen: Dynamisch en centraal

Kralingen, met 8.230 inwoners en een dichtheid van 4.076 inwoners per km², is iets levendiger dan Hillegersberg. De gemiddelde huishoudensgrootte is hier iets kleiner (1,8), wat wijst op een jongere populatie. Dit wordt ondersteund door het hoge aantal eenpersoonshuishoudens (2.805) en een aanzienlijk aantal inwoners in de leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar (1.995).

De woningmarkt in Kralingen is iets exclusiever met een gemiddelde woningwaarde van €546.000. Het percentage koopwoningen is vergelijkbaar met Hillegersberg (46%), maar er is een hoger percentage meergezinswoningen (69%). De voorzieningen zijn hier net zo goed bereikbaar, met een grote supermarkt, huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf en school op slechts 0,6 km afstand. Met 16,4 scholen binnen een straal van 3 km is er ook hier geen gebrek aan onderwijsmogelijkheden.

Conclusie: wat past bij je?

Als makelaar in Rotterdam kunnen we stellen dat zowel Hillegersberg als Kralingen uitstekende keuzes zijn voor potentiële huizenkopers. Jouw keuze hangt af van wat jij zoekt in een wijk. Zoek je een gezinsvriendelijke omgeving met veel ruimte en een sterke gemeenschapszin, dan is Hillegersberg een uitstekende keuze. Ben je echter op zoek naar een dynamische en centrale locatie met een jongere bevolking, dan zal Kralingen jou meer aanspreken.

Voor meer informatie over deze wijken en persoonlijk advies over jouw woningzoektocht, neem contact op met onze makelaars. Wij helpen je graag bij het vinden van jouw droomhuis in Rotterdam!

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.
Dit vinden onze klanten

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan