Zoeken binnen de website

Wet betaalbare huur: Het moment om je lege huurwoningen te verkopen

26-06-2024

Met de invoering van de Wet betaalbare huur per 1 juli 2024 staan verhuurders voor belangrijke beslissingen. De nieuwe regelgeving, gericht op het reguleren van huurprijzen en het beschermen van huurders met een lager inkomen, heeft aanzienlijke gevolgen voor de verhuurmarkt. Een van de meest opvallende reacties vanuit de markt is dat veel verhuurders hun huurwoningen verkopen. 

Wet betaalbare huur zorgt voor verkoop huurwoningen

Waarom kiezen voor verkoop van je portefeuille?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou overwegen je huurwoningen te verkopen:

 1. Minder aantrekkelijk rendement: Door de strikte regulering van huurprijzen worden de potentiële winstmarges kleiner. Het maximaliseren van huurprijzen volgens een puntenstelsel kan betekenen dat je niet langer het rendement haalt dat je voorheen gewend was.
 2. Verhoogde kosten en administratieve lasten: De nieuwe wet brengt ook extra administratieve verplichtingen met zich mee, zoals nauwkeurige rapportages en naleving van huurprijsregels. Dit kan leiden tot verhoogde kosten en een grotere administratieve last.
 3. Onzekerheid en marktrisico's: De aanhoudende veranderingen in regelgeving zorgen voor onzekerheid op de markt. Veel verhuurders willen deze risico's vermijden door hun huurwoningen te verkopen en te investeren in andere, stabielere markten.
 4. Verandering in renteomgeving: Veel investeringen in huurwoningen zijn gedaan in een tijd dat de rente op staatsobligaties negatief was. Inmiddels is een rente van boven de 4% normaal geworden, wat betekent dat veel investeringen in huurwoningen nu al niet meer renderen. Met de nieuwe maatregel wordt het rendement op huurwoningen zelfs minder dan op een gewone spaarrekening, waardoor verkoop een aantrekkelijkere optie wordt.

Voordelen van het verkopen van huurwoningen in Rotterdam

Rotterdam biedt een aantrekkelijke markt voor de verkoop van huurwoningen, dankzij de groeiende vraag naar vastgoed in de stad. De voordelen van het verkopen van huurwoningen in Rotterdam zijn onder andere:

 1. Gestegen huzienprijzen: De huizenmarkt in Rotterdam is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met stijgende huizenprijzen als gevolg. Dit betekent dat je je woningen tegen een goede prijs kunt verkopen.
 2. Sterke vraag naar koopwoningen: Er is een toenemende vraag naar koopwoningen in Rotterdam door particulieren. Dit zorgt voor een gunstige marktomgeving voor verhuurders die hun huurwoningen willen verkopen.
 3. Professionele ondersteuning bij verkoop: Bij het verkopen van huurwoningen in Rotterdam kun je rekenen op professionele ondersteuning van experts zoals ons team. Wij bieden uitgebreide diensten aan om het verkoopproces soepel en efficiënt te laten verlopen.


Onze diensten voor verhuurders in Rotterdam

Bij Langejan begrijpen we de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met de verkoop van huurwoningen. Ons team van ervaren professionals staat klaar om verhuurders in Rotterdam te ondersteunen met:

 • Marktanalyse en waardebepaling: Wij voeren grondige analyses uit om de juiste waarde van je huurwoning te bepalen en te zorgen voor een competitieve prijsstelling.
 • Marketing en promotie: Met gerichte marketingstrategieën en brede promotiekanalen zorgen wij ervoor dat je huurwoning de juiste kopers bereikt.
 • Juridische en administratieve ondersteuning: Ons team biedt volledige juridische en administratieve ondersteuning om ervoor te zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt en voldoet aan alle wettelijke vereisten.
 • Persoonlijke begeleiding: Wij bieden persoonlijke begeleiding gedurende het hele verkoopproces, van de eerste contact tot de uiteindelijke overdracht van de woning.


Neem contact met ons op

Ben je een verhuurder in Rotterdam en overweeg je je huurwoning te verkopen vanwege de nieuwe Wet betaalbare huur? Neem vandaag nog contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen bij elke stap van het verkoopproces en ervoor te zorgen dat je de hoogste opbrengst behaalt.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.
Dit vinden onze klanten

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan