Zoeken binnen de website

Voorbereidingen die nodig zijn voor de verkoop van je huis

08-03-2023

Wanneer je besluit om je huis te verkopen, wilt je er natuurlijk voor zorgen dat het er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Een goede voorbereiding kan daarbij helpen. Hieronder vindt je een aantal tips die je kunt gebruiken om je huis in topconditie te krijgen voordat het in de verkoop gaat.

Een schoon huis is een belangrijke eerste indruk van potentiële kopers

Een opgeruimd huis verkoopt beter

Een opgeruimd huis ziet er niet alleen beter uit, maar kan ook helpen om de verkoop te bevorderen. Het is daarom belangrijk om alle rommel uit het huis te verwijderen. Haal overbodige spullen weg, zoals oude tijdschriften, speelgoed, en andere items die niet bijdragen aan de uitstraling van je huis. Zo krijgen potentiële kopers een betere indruk van je huis en kunnen ze zich beter voorstellen hoe het eruit zou zien als ze er zelf zouden wonen.

Maak voldoende loopruimte vrij

Tijdens bezichtigingen kunnen er soms wel vier of vijf mensen tegelijkertijd door je huis lopen. Zij hebben zoveel mogelijk vrije loopruimte nodig. Het is daarom belangrijk om obstakels te verwijderen en de doorgangen vrij te houden, zodat kopers gemakkelijk door je huis kunnen bewegen.

Los eventuele klusjes op

Als er kleine klusjes zijn die nog moeten gebeuren, zoals het vervangen van een kapotte lamp of het opnieuw kitten van de badkamer, zorg er dan voor dat dit is opgelost voordat de kopers komen bezichtigen. Vertellen dat bepaalde zaken nog opgelost, geverfd of vervangen zullen worden, is namelijk minder krachtig dan het daadwerkelijk oplossen, verven of vervangen. Zo krijgen kopers een betere indruk van je huis.

Maak alles goed schoon

Een schoon huis ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar kan ook helpen om de verkoop te bevorderen. Maak daarom lichtknopjes, leuningen en deurkrukken goed schoon. Dit zijn vaak de dingen die het snelst vies worden, maar die wel opvallen als ze niet schoon zijn. Zorg ervoor dat ze er glanzend en schoon uitzien, zodat je huis er goed onderhouden uitziet.

Verwijder onnodige meubels uit het huis

Te veel meubels maken een ruimte kleiner en rommeliger. Overweeg om tijdelijk meubels op te slaan, zodat je huis er ruimer uitziet. Zo krijgen kopers een betere indruk van de beschikbare ruimte en kunnen ze zich beter voorstellen hoe zij hun eigen meubels in je huis kunnen plaatsen.

Met deze vijf tips ben je goed voorbereid voordat je huis in de verkoop gaat. Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig traject. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet en maak het de kopers gemakkelijk om zich voor te stellen hoe het zou zijn. 

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan