Zoeken binnen de website

Voorbereidingen die nodig zijn voor de verkoop van je huis

08-03-2023

Wanneer je besluit om je huis te verkopen, wilt je er natuurlijk voor zorgen dat het er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Een goede voorbereiding kan daarbij helpen. Hieronder vindt je een aantal tips die je kunt gebruiken om je huis in topconditie te krijgen voordat het in de verkoop gaat.

Een schoon huis is een belangrijke eerste indruk van potentiële kopers

Een opgeruimd huis verkoopt beter

Een opgeruimd huis ziet er niet alleen beter uit, maar kan ook helpen om de verkoop te bevorderen. Het is daarom belangrijk om alle rommel uit het huis te verwijderen. Haal overbodige spullen weg, zoals oude tijdschriften, speelgoed, en andere items die niet bijdragen aan de uitstraling van je huis. Zo krijgen potentiële kopers een betere indruk van je huis en kunnen ze zich beter voorstellen hoe het eruit zou zien als ze er zelf zouden wonen.

Maak voldoende loopruimte vrij

Tijdens bezichtigingen kunnen er soms wel vier of vijf mensen tegelijkertijd door je huis lopen. Zij hebben zoveel mogelijk vrije loopruimte nodig. Het is daarom belangrijk om obstakels te verwijderen en de doorgangen vrij te houden, zodat kopers gemakkelijk door je huis kunnen bewegen.

Los eventuele klusjes op

Als er kleine klusjes zijn die nog moeten gebeuren, zoals het vervangen van een kapotte lamp of het opnieuw kitten van de badkamer, zorg er dan voor dat dit is opgelost voordat de kopers komen bezichtigen. Vertellen dat bepaalde zaken nog opgelost, geverfd of vervangen zullen worden, is namelijk minder krachtig dan het daadwerkelijk oplossen, verven of vervangen. Zo krijgen kopers een betere indruk van je huis.

Maak alles goed schoon

Een schoon huis ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar kan ook helpen om de verkoop te bevorderen. Maak daarom lichtknopjes, leuningen en deurkrukken goed schoon. Dit zijn vaak de dingen die het snelst vies worden, maar die wel opvallen als ze niet schoon zijn. Zorg ervoor dat ze er glanzend en schoon uitzien, zodat je huis er goed onderhouden uitziet.

Verwijder onnodige meubels uit het huis

Te veel meubels maken een ruimte kleiner en rommeliger. Overweeg om tijdelijk meubels op te slaan, zodat je huis er ruimer uitziet. Zo krijgen kopers een betere indruk van de beschikbare ruimte en kunnen ze zich beter voorstellen hoe zij hun eigen meubels in je huis kunnen plaatsen.

Met deze vijf tips ben je goed voorbereid voordat je huis in de verkoop gaat. Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig traject. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet en maak het de kopers gemakkelijk om zich voor te stellen hoe het zou zijn. 

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan