Zoeken binnen de website

Social Media en de verkoop van je huis: Hoe effectief is het echt?

03-04-2023

Als verkoopmakelaar krijgen we regelmatig de vraag hoe effectief social media is bij de verkoop van een huis. Het antwoord is niet zo eenvoudig als een simpel ja of nee. In deze blog leggen we uit hoe social media kan bijdragen aan de verkoop van je huis, maar ook waarom het belangrijk is om niet alleen op social media te vertrouwen. We delen onze inzichten en tips om ervoor te zorgen dat jouw huis op de best mogelijke manier in de markt wordt gezet.

Effectieve Huisverkoop Social Media Verkoopmakelaar

De kracht van social media en micro-targeting bij de verkoop van je huis Social media heeft onmiskenbaar invloed op de manier waarop we huizen verkopen en kopen. Facebook, Instagram, LinkedIn en andere platforms zijn geweldige manieren om een woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Door het plaatsen van aantrekkelijke foto's, video's en een pakkende beschrijving, kan een woning snel de aandacht trekken van geïnteresseerde kopers.

Echter dit is effect is tijdelijk. Zodra een woning in de eerste uren niet wordt opgemerkt, verdwijnt deze naar beneden in de tijdlijn en raakt het bericht uit het zicht. Dit is een van de belangrijkste beperkingen van het gebruik van social media als enige marketingtool.

Microtargeting op sociale media

Een andere manier waarop social media kan bijdragen aan de verkoop van je huis, is door middel van micro-targeting met gerichte advertenties. Met deze techniek kun je heel specifiek bepalen welke doelgroep je wilt bereiken. Bijvoorbeeld, je kunt je richten op mensen die al in de directe omgeving van je woning wonen en hun vrienden die mogelijk ook in de buurt willen komen wonen. Door advertenties op social media platforms zoals Facebook en Instagram te gebruiken, kun je jouw berichten direct aan deze specifieke doelgroep laten zien. Dit vergroot de kans dat je de aandacht trekt van mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw woning en die mogelijk zelfs al bekend zijn met de buurt. Bovendien kunnen deze mensen jouw bericht gemakkelijk delen met hun netwerk, waardoor je een sneeuwbaleffect creëert en een nog grotere groep potentiële kopers bereikt.

Het belang van een gevarieerde marketingstrategie

Om ervoor te zorgen dat jouw woning de best mogelijke kans heeft om verkocht te worden, is het belangrijk om een gevarieerde marketingstrategie te hanteren. Dit betekent dat je niet alleen op social media en micro-targeting moet vertrouwen, maar ook andere kanalen moet benutten om je huis onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan websites zoals Funda, waar 100% van de huizenzoekers op kijken. Als je je alleen op social media richt, loop je het risico dat je 25% van de potentieel geïnteresseerde kopers misloopt.

Hoe kan een verkoopmakelaar helpen?

Een verkoopmakelaar kan je ondersteunen bij het opstellen van een effectieve marketingstrategie voor jouw huis. We zorgen ervoor dat jouw woning op de juiste manier wordt gepresenteerd op verschillende platforms, waaronder Funda en social media. Dit doen we door het maken van professionele foto's, video's en 360-graden beelden, en het schrijven van een aantrekkelijke en informatieve beschrijving van jouw huis.

Daarnaast zetten wij onze netwerken in om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Dit omvat onder meer het delen van jouw woning op onze eigen social media kanalen, het versturen van e-mails naar ons klantenbestand en het organiseren van open huis evenementen.

Tips voor het gebruik van social media bij de verkoop van je huis

Wil je zelf actief gebruikmaken van social media om jouw huis te verkopen? Hier zijn enkele tips die je kunt toepassen:

  • Schrijf een pakkende en informatieve beschrijving van jouw huis. Benoem de unieke kenmerken, de locatie en eventuele recente verbeteringen of renovaties. Dit helpt potentiële kopers om een goed beeld te krijgen van jouw woning.
  • Gebruik hashtags en trefwoorden die relevant zijn voor de verkoop van huizen, zoals #tekoop, #woningmarkt, #verkoopmakelaar en #huizenjacht. Dit vergroot de kans dat jouw berichten worden gevonden door geïnteresseerde kopers.
  • Deel jouw woning op meerdere social media platforms, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en X, om een zo groot mogelijk bereik te creëren.
  • Vraag vrienden en familie om jouw berichten te delen. Hoe meer mensen jouw bericht delen, hoe groter de kans dat het wordt gezien door potentiële kopers.
  • Blijf actief en betrokken op social media. Reageer op vragen en opmerkingen van geïnteresseerden en geef regelmatig updates over de voortgang van de verkoop.

Conclusie

Social media als onderdeel van een breder verkoopplan Hoewel social media en micro-targeting een nuttige rol kunnen spelen bij de verkoop van jouw huis, is het belangrijk om te beseffen dat het slechts één onderdeel is van een effectieve marketingstrategie. Door jouw woning op meerdere kanalen te presenteren, inclusief Funda en andere vastgoedwebsites, vergroot je de kans dat jouw huis wordt gezien door de juiste koper.

Een verkoopmakelaar kan je hierbij helpen door professionele foto's en beschrijvingen te verzorgen, jouw woning op de juiste kanalen te plaatsen en actief hun netwerk in te zetten om jouw huis onder de aandacht te brengen.

Als je overweegt jouw huis te verkopen en gebruik wilt maken van social media, neem dan contact op met een ervaren verkoopmakelaar. Wij adviseren je over de beste strategie en ervoor zorgen dat jouw huis op de meest effectieve manier wordt gepresenteerd, zowel online als offline. Met de juiste aanpak en de hulp van een verkoopmakelaar, vergroot je de kans op een succesvolle verkoop en een tevreden gevoel na afloop van het verkoopproces. Lees meer over wat wij als verkoopmakelaar voor je kunnen doen.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan