Zoeken binnen de website

Rotterdammers verhuizen niet naar Amsterdam

18-12-2023

Rotterdam, is een stad die bruist van energie, cultuur en bedrijvigheid. Het is dan ook niet verrassend dat Rotterdammers trots zijn op hun stad. Een interessant fenomeen is dat Rotterdammers maar zelden de overstap maken naar Amsterdam. Laten we eens duiken in de cijfers om dit opmerkelijke patroon te begrijpen.

Rotterdammers verhuizen niet naar een woning in Amsterdam Rotterdammers verhuizen in de buurt

Hoe de liefde tussen Rotterdammers en hun stad standhoudt

Uit recente statistieken blijkt dat minder dan 1% van de Rotterdammers die hun huis verkopen ervoor kiest om naar Amsterdam te verhuizen. Het is opvallend dat deze verhuisbeweging bijna nihil is, wat aantoont dat de band tussen Rotterdammers en hun stad sterk en blijvend is. Interessant genoeg wijst het onderzoek ook uit dat Amsterdammers die naar Rotterdam kwamen, vaak niet terugkeren naar de hoofdstad. Hieruit kunnen we concluderen dat Rotterdam een zeer aantrekkelijke stad is om in te wonen. Waarbij de inwoners loyaal blijven aan hun gekozen stad.
In een eerdere blog hebben we de verhuisbewegingen van Amsterdam naar Rotterdam al onderzocht. Uit dat onderzoek blijkt dat Amsterdammers wel graag naar Rotterdam verhuizen. Amsterdam had het grootste percentage van verhuizingen naar Rotterdam. Het lijkt erop dat Rotterdam, een unieke sterke aantrekkingskracht uitoefent.

Waar gaan Rotterdammers dan wel heen?

Een interessante vraag die opkomt is: waar verhuizen Rotterdammers dan wel naartoe? Het overgrote deel blijft in de provincie Zuid-Holland. Het lijkt erop dat dit deel van verhuisde Rotterdammers graag dicht bij de havenstad blijft wonen. De minst populaire provincies voor verhuizingen vanuit Rotterdam zijn Limburg, Groningen en Friesland. De sterke band met de regio blijkt dus uit de verhuisbestemmingen.

Voor welke huizen kiezen verhuizende Rotterdammers?

Rotterdammers maken diverse keuzes als het gaat om het type woning bij een verhuizing. Ongeveer 65% van hen kiest voor een andere grondgebonden woning en niet voor een appartement. Opvallend is dat 59% van degenen die naar een appartement verhuizen, ervoor kiest om in Rotterdam te blijven. In het geval van vrijstaande woningen verlaat echter 88% Rotterdam. Een interessante nuance is dat Rotterdammers die verhuizen naar een jaren 30-woning vaak in Rotterdam blijven, met een percentage van 59%.

Conclusie: Rotterdam, the place to be

In conclusie kunnen we stellen dat Rotterdammers een sterke band hebben met hun stad en zelden de overstap maken naar Amsterdam. De meeste verhuizingen blijven binnen Zuid-Holland, en de keuze voor het type woning beïnvloedt ook of iemand in Rotterdam blijft of vertrekt. Rotterdam blijft dus 'the place to be' voor degenen die op zoek zijn naar een nieuwe thuisbasis. De stad biedt niet alleen diverse woningopties, maar ook een unieke sfeer en gemeenschapsgevoel dat moeilijk elders te vinden is.

Voor wie overweegt hun huis te verkopen, biedt Makelaarskantoor Langejan een uitgebreid inzicht en expertise in het koppelen van de juiste kopers aan jouw woning. Neem contact met ons op en begin het avontuur van wonen in de dynamische havenstad die Rotterdam heet, of zet de succesvolle verkoop van je Rotterdamse woning in gang. Jouw woonambitie verdient een partner die met je meedenkt, in elke stap. Dat is wat wij bieden bij Makelaarskantoor Langejan – jouw toegangspoort tot het beste van Rotterdam.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan