Zoeken binnen de website

Ontdek hoe je de waarde van jouw woning kunt verhogen

03-08-2023

Ben je van plan om je woning te verkopen in een buurt met min of meer identieke huizen? Wil je daarbij een hogere verkoopprijs kunnen vragen dan anderen? Of je nu van plan bent om in de toekomst te verkopen of gewoon wilt investeren in je huis voor de lange termijn, er zijn verschillende manieren om de waarde van je woning te verhogen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om het maximale uit de verkoop van je huis te halen.

Een geüpgrade keuken is een van de gouden tips om de waarde van je huis te verhogen

Zes tips om de waarde van je huis te verhogen

  1. Vernieuw je interieur: Een fris en modern interieur kan de aantrekkingskracht van je woning vergroten en daarmee de waarde verhogen. Overweeg om enkele renovaties uit te voeren, zoals het upgraden van de keuken of badkamer, het vervangen van versleten vloeren en het aanbrengen van een likje verf in neutrale kleuren.
  2. Voeg extra ruimte toe: Een ruimere woning wordt vaak hoger gewaardeerd. Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om een dakkapel te plaatsen, een uitbouw te realiseren of de zolder om te toveren tot een extra slaapkamer of werkkamer. Extra leefruimte kan de aantrekkingskracht van je woning aanzienlijk vergroten. Die paar extra vierkante meters leveren vrijwel altijd een hogere woningwaarde op.

  3. Investeer in energiebesparende maatregelen: Milieubewuste en energiezuinige woningen zijn steeds populairder. Overweeg daarom om te investeren in energiebesparende voorzieningen, zoals zonnepanelen, dubbele beglazing, en betere isolatie. Niet alleen is dit goed voor het milieu, maar het kan ook de waarde van je woning verhogen en je energierekening verlagen.

  4. Creëer een aantrekkelijke buitenruimte, inclusief tuin, balkon of dakterras: Een goed onderhouden buitenruimte kan een groot verschil maken. Zorg voor een nette en verzorgde tuin, balkon of dakterras met mooie beplanting en een gezellige zitplek. Potentiële kopers zullen de toegevoegde waarde van een prachtige buitenruimte zeker waarderen.

  5. Houd je woning goed onderhouden: Een goed onderhouden woning heeft niet alleen een hogere waarde, maar trekt ook meer geïnteresseerde kopers aan. Regelmatig onderhoud, zoals het repareren van lekkende kranen, schilderwerk en het bijwerken van de tuin, is essentieel om de waarde op peil te houden.
  6. Raadpleeg een vastgoedexpert: Een professionele vastgoedexpert kan je waardevol advies geven over hoe je de waarde van je woning kunt verhogen. Ze kunnen je helpen bij het bepalen van de beste strategieën en prioriteiten voor jouw specifieke situatie.

Kortom, er zijn tal van manieren om de waarde van je woning te verhogen. Door te investeren in verbeteringen en aantrekkelijke eigenschappen toe te voegen, kun je de aantrekkingskracht van je woning vergroten en mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren. Zorg ervoor dat je investeringen zorgvuldig plant en laat je adviseren door experts voor het beste resultaat.

Nodig ons uit voor een gratis waardebepaling en verkoopadvies bij jou thuis

Benieuwd naar de huidige waarde van jouw woning? Doe de gratis waardebepaling.
Of nodig ons uit voor een vrijblijvende waardebepaling en verkoopadvies bij jou thuis.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan