Zoeken binnen de website

Ontdek het Schielandshuis in Rotterdam

13-04-2023

Het Schielandshuis is een van de meest bijzondere historische gebouwen in Rotterdam. Het werd gebouwd in de 17e eeuw in opdracht van het Hoogheemraadschap Schieland en is het enige overgebleven gebouw uit die periode in het centrum van Rotterdam.

Wonen in de buurt van het Schielandshuis in Rotterdam

Een meesterwerk van Peter Post

Het Schielandshuis is vermoedelijk ontworpen door de beroemde architect Peter Post, die bekend staat om zijn werk in het Hollandse Classicisme. Post was verantwoordelijk voor verschillende andere beroemde gebouwen in Nederland, waaronder het stadhuis van Maastricht, de Waaggebouwen in Leiden en Gouda, en samen met Jacob van Campen ontwierp hij het Mauritshuis en Huis ten Bosch.

Een rijke geschiedenis in Rotterdam

Het Schielandshuis heeft een rijke geschiedenis en heeft vele bekende bezoekers gehad. Zo heeft de Franse keizer Napoleon er ooit gelogeerd en weigerde de Russische tsaar Alexander I van Rusland zelfs om de kamer te betreden waar Napoleon geslapen had. Het gebouw heeft ook gediend als museum en als archief voor de stad Rotterdam.

Wonen in de buurt van het Schielandshuis

Als makelaar in Rotterdam helpen wij je graag met het vinden van een mooi huis of appartement in de buurt van het Schielandshuis. Rotterdam is een prachtige stad vol historische gebouwen en moderne architectuur. Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van jouw droomwoning met de hulp van onze professionele aankoopmakelaar.

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan