Zoeken binnen de website

Makelaar zoekt uit: Kopen de Amsterdammers alle Rotterdamse woningen?

06-11-2023

Of je nu je huis in Rotterdam verlaat of je ogen hebt laten vallen op de Maasstad, onze nieuwste blog werpt licht op een opvallende trend: de groeiende interesse van Amsterdammers in Rotterdamse huizen. Voor de Rotterdammer die overweegt zijn huis te verkopen, onthullen we hoe je de interesse vanuit de hoofdstad in jouw voordeel kunt gebruiken. En als Amsterdammer die overweegt naar de energieke stad Rotterdam te verhuizen, bieden we inzichten in waarom deze stap jouw leven kan verrijken. Of je nu zoekt naar een nieuw thuis of juist een koper voor je pand, in onze blog vind je de sleutel tot succes.

Voordelig wonen in Rotterdam als Amsterdammer makelaars blog

Van Amsterdamse drukte naar Rotterdamse rust

Bij het kiezen van een nieuwe woning, vallen Amsterdammers in Rotterdam opvallend vaak (6%) voor huizen met een geschiedenis – panden gebouwd voor de Tweede Wereldoorlog. Slechts 2% kiest voor naoorlogse bouw. Deze trend toont een duidelijke voorkeur voor karakteristieke architectuur en de sfeer die oudere wijken uitstralen. Wat het woningtype betreft, domineren appartementen met 80%, wat het stadsgevoel lijkt te onderstrepen, terwijl de resterende 20% kiest voor eengezinswoningen.

Verhuisbewegingen naar verschillende wijken in Rotterdam
Klik op de foto om te vergroten.

Wat is een huis waard voor een Amsterdammer?

Financieel gezien leggen Amsterdammers aanzienlijke bedragen neer voor hun Rotterdamse droom. Ze betalen 1,5 keer zo vaak boven de vraagprijs vergeleken met het Rotterdamse gemiddelde. De gemiddelde koopsom ligt 10% hoger dan wat Rotterdammers gewend zijn te betalen. Vooral koopstarters uit de hoofdstad zijn bereid verder te gaan: zij bieden 33% vaker boven de vraagprijs, waarbij Amsterdamse starters zelfs 50% vaker meer betalen dan hun Rotterdamse tegenhangers.

Populaire wijken voor Amsterdammers in Rotterdam

Als we kijken naar de Rotterdamse wijken die in trek zijn bij Amsterdammers, staat Noord met 7% bovenaan de lijst. Dit is een aanzienlijk contrast met randgemeentes zoals Hoek van Holland, waar de belangstelling nagenoeg 0% is. Deze cijfers suggereren dat Amsterdammers een sterke voorkeur hebben voor de dynamiek en stedelijke flair die Rotterdam Noord kenmerkt.

De vierkante meterprijs: Rotterdam versus Amsterdam

De financiële voordelen worden echt duidelijk wanneer we kijken naar de prijs per vierkante meter. Een meerderheid, 80%, van de kopers in Rotterdam betaalt minder per vierkante meter dan de gemiddelde Amsterdammer. Neem bijvoorbeeld de prijzen voor een tussenwoning: in Amsterdam kost deze gemiddeld €5.517 per vierkante meter, terwijl je in Rotterdam slechts €3.586 kwijt bent. Hoekwoningen laten een vergelijkbaar patroon zien met €5.826 in de hoofdstad en €3.771 in Rotterdam.

Bij grotere woningen zoals twee-onder-een-kap en vrijstaande huizen is het verschil nog stuitender. In Amsterdam betaal je respectievelijk €8.697 en €7.232 per vierkante meter, terwijl dit in Rotterdam daalt naar €4.087 en €4.827. Appartementen kosten in Amsterdam €7.794 per vierkante meter; een aanzienlijke sprong van de €4.096 die je in Rotterdam zou betalen.

Het algehele gemiddelde prijsverschil per vierkante meter tussen de twee steden is ook opmerkelijk: Amsterdam staat op een stevige €7.583 tegenover Rotterdam, waar het gemiddelde op €3.980 ligt.

Kansen voor Rotterdamse verkopers

In de overgang van Amsterdam naar Rotterdam ligt een woonkans verscholen die zowel voor Amsterdammers als Rotterdammers voordelig kan zijn. Amsterdammers worden aangetrokken door de charme en historie van Rotterdamse woningen en zijn bereid daarvoor te betalen, vaak zelfs boven de vraagprijs. Dit schept een gunstige situatie voor Rotterdamse verkopers, die de unieke waarde van hun bezit in de huidige markt kunnen maximaliseren.

Conclusie

Het is evident dat Rotterdam aantrekkelijke woonmogelijkheden biedt voor wie op zoek is naar ruimte, historie en een levendige stedelijke omgeving, en dat allemaal tegen een betere prijs per vierkante meter dan in Amsterdam. Voor Amsterdammers is dit het moment om de stap te zetten en te profiteren van de relatief lagere woningprijzen in Rotterdam. Wanneer je overweegt om de verhuisdozen te pakken, bedenk dan dat Makelaarskantoor Langejan je als aankoopmakelaar kan bijstaan om zonder te veel te betalen de beste woning voor jou te vinden. Onze kennis en ervaring zijn jouw sleutel tot succesvol wonen in Rotterdam.

Tegelijkertijd biedt de toestroom van Amsterdammers een uitgelezen kans voor Rotterdammers om hun woning voor een uitstekende prijs te verkopen. Met onze hulp als verkoopmakelaar kan jouw huis opvallen bij de juiste kopers en kun je een maximale opbrengst verwachten. Ontdek hoe ons makelaarskantoor specifieke wijken benadert door onze webpagina te bezoeken, en zoek jouw wijk op om een verkoopstrategie op maat te vinden.

Of je nu een huis koopt of verkoopt, bij Makelaarskantoor Langejan vind je de expertise die nodig is om in deze bewegende markt de beste keuzes te maken. Neem contact met ons op en begin het avontuur van wonen in de dynamische havenstad die Rotterdam heet, of zet de succesvolle verkoop van je Rotterdamse woning in gang. Jouw woonambitie verdient een partner die met je meedenkt, in elke stap. Dat is wat wij bieden bij Makelaarskantoor Langejan – jouw toegangspoort tot het beste van Rotterdam.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan