Zoeken binnen de website

Makelaar onderzocht: Zijn je buren de kopers van je huis?

08-11-2023

Ben jij klaar om te ontdekken wie er mogelijk in jouw huis trekt? In de levendige wijken van Rotterdam blijkt dat toekomstige kopers van je huis vaak verrassend dichtbij wonen. Bij Makelaarskantoor Langejan hebben we ons verdiept in de verhuisbewegingen binnen de stad en de resultaten zijn opmerkelijk. Uit ons onderzoek blijkt dat de kans groot is dat jouw toekomstige koper wellicht jouw huidige buur is. Onze bevindingen onthullen de dynamiek van trouw aan de wijk en de herkomst van nieuwe inwoners. Wil jij je huis verkopen? Dan is inzicht in deze trends cruciaal. Lees onze blog voor waardevolle informatie die inzicht geeft in potentiële kopers in jouw buurt. Met de expertise van Makelaarskantoor Langejan, weet je precies waar de koper van jouw huis vandaan komt.

Wie zijn de huizenkopers achter de verhuisbewegingen in Rotterdamse wijken.

Trouw aan de wijk: de hechte gemeenschappen van Rotterdam

In de dynamische woningmarkt van Rotterdam zien we opvallende patronen van trouw aan wijken. Uit de data blijkt dat sommige Rotterdamse wijken een sterke lokale verbondenheid kennen. Zo is bijvoorbeeld in Hoek van Holland een opvallende 36% van de verhuizers trouw aan hun wijk. Ook in Hillegersberg-Schiebroek en Prins Alexander zien we een soortgelijke trend met respectievelijk 34% en 36% loyaliteit. Het is Rozenburg waar de bewoners met 44% het meest trouw blijven aan hun wijk. Aan de andere kant van het spectrum vinden we Charlois en IJsselmonde, waar slechts 23% en 22% van de verhuizers kiezen om binnen de wijk te blijven. Deze cijfers weerspiegelen niet alleen een lokale trots maar kunnen ook wijzen op de kwaliteit van wonen en de hechtheid van de gemeenschappen binnen deze wijken. 

De herkomst van nieuwe Rotterdammers

Wanneer we kijken naar de instroom in Rotterdam, is er een duidelijke trend te zien. Een groot deel van de starters, namelijk 66%, woonde al in Rotterdam, wat ook geldt voor 60% van de doorstromers. Dit betekent dat de stad een sterke aantrekkingskracht uitoefent op haar huidige inwoners. Daarnaast komt 63% van de nieuwe bewoners uit Rotterdam zelf en 15% uit nabijgelegen randgemeenten zoals Vlaardingen, Schiedam en Capelle aan den IJssel. Meer dan 90% van de nieuwe inwoners komt uit de Randstad, wat Rotterdam tot een centraal punt maakt voor de hele regio. Specifiek bij de aankoop van appartementen zien we dat 70% van de kopers uit de regio Rijnmond komt; bij eengezinswoningen ligt dit percentage zelfs op 85%.

Verhuisbewegingen naar verschillende wijken in RotterdamKlik op de foto om te vergroten.

Opvallende woningkoopsommen: het koopgedrag in Rotterdam

Interessante nuances worden zichtbaar als we kijken naar de koopsommen per vierkante meter. Inwoners van Hoogvliet die naar Rotterdam verhuizen, betalen vaak het minst per vierkante meter voor een appartement. Zij lijken daarmee te kiezen voor de meer betaalbare opties binnen de stad. Daarnaast blijkt dat koopstarters die in Rotterdam blijven wonen vaker bereid zijn boven de vraagprijs te bieden voor een appartement, in tegenstelling tot doorstromers. Deze inzichten kunnen wijzen op een sterk competitieve markt voor starters, waarbij de vraag het aanbod lijkt te overstijgen.

Conclusie

De Rotterdamse woningmarkt toont een sterke lokale verbondenheid en een continue instroom van nieuwe bewoners, met name uit de directe omgeving. De loyale wijken van Rotterdam huisvesten hechte gemeenschappen, terwijl de koopsommen per vierkante meter interessante mogelijkheden bieden voor zowel kopers als verkopers. Voor wie overweegt hun huis te verkopen, biedt Makelaarskantoor Langejan een uitgebreid inzicht en expertise in het koppelen van de juiste kopers aan jouw woning.

Ben je benieuwd hoe deze trends jouw wijk beïnvloeden? Bezoek dan onze website en zoek jouw wijk op voor gedetailleerde informatie en persoonlijke verkoopstrategieën voor jouw specifieke situatie. En mocht je overwegen om jouw huis in Rotterdam te verkopen, dan nodigen wij je uit contact met ons op te nemen. Bij Makelaarskantoor Langejan kennen we de juiste kopers en helpen we je om jouw huis succesvol te verkopen. Rotterdam is voortdurend in beweging, en samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw verkoopstrategie dat ook is.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan