Zoeken binnen de website

Huis verkopen in de zomervakantie: een slimme zet?

16-06-2023

De zomer is volop aanwezig, met de afgelopen weken van ongekend warm weer, hoewel de officiële start van de zomer pas op 21 juni valt. De makelaars van Langejan ontvangen regelmatig de vraag: "Ik wil mijn huis verkopen, maar is het verstandig om mijn huis in de zomerperiode of tijdens de zomervakantie te koop te zetten?" Het is een begrijpelijke vraag waar veel verkopers mee worstelen. In dit blogbericht zullen we deze kwestie onder de loep nemen en de voor- en nadelen van het verkopen van je huis in de zomer bespreken.

Is je huis verkopen in de zomervakantie slim? Makelaar Rotterdam

Denk je eraan om je huis te verkopen, maar twijfel je of de zomervakantie de juiste periode is? Bij Makelaarskantoor Langejan begrijpen we dat het kiezen van het beste moment om je huis te koop aan te bieden een belangrijke beslissing is. Hoewel de zomer traditioneel gezien als een rustigere periode wordt beschouwd, zijn er verschillende factoren om te overwegen voordat je je beslissing neemt.

Lees onze 5 tips om je huis wél te koop te zetten deze zomer

  1. Minder concurrentie: Een van de voordelen van je huis verkopen in de zomervakantie is dat er over het algemeen minder concurrentie is. Veel verkopers wachten tot na de vakantieperiode, waardoor het aanbod kleiner wordt. Dit kan potentiële kopers aantrekken die op zoek zijn naar een woning en minder keuze hebben. Door je huis nu op de markt te brengen, kun je dus opvallen tussen het kleinere aanbod.
  2. Gezinsgerichte kopers: De zomervakantie is vaak een tijd waarin gezinnen op zoek gaan naar een nieuwe woning, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar. Als je huis geschikt is voor gezinnen, kan dit een ideaal moment zijn om het te koop aan te bieden. Zorg ervoor dat je de sterke punten van je woning benadrukt, zoals een ruime tuin, nabijheid van scholen of kindvriendelijke voorzieningen in de buurt.

  3. Vakantiegevoel: De zomermaanden kunnen een positieve sfeer creëren die potentiële kopers kan aantrekken. Het zonnige weer en de langere dagen kunnen je woning in een aantrekkelijk licht zetten. Door strategisch gebruik te maken van natuurlijk licht en buitenruimtes, kun je de charme en leefbaarheid van je huis tijdens de zomermaanden benadrukken.

  4. Planning en voorbereiding: Als je ervoor kiest om je huis te koop aan te bieden in de zomervakantie, kun je de periode daarvoor benutten voor planning en voorbereiding. Je hebt mogelijk meer tijd om je huis klaar te maken voor bezichtigingen, zoals het opruimen van de tuin, het schilderen van muren of het herstellen van kleine gebreken. Door deze taken af te ronden voordat de vakantie begint, kun je je woning in optimale staat presenteren aan potentiële kopers.

  5. Verkoop wanneer het jou uitkomt: De allerbelangrijkste tip is eigenlijk om je huis te koop te zetten wanneer het jou het beste uitkomt! Het is essentieel dat je voldoende tijd en ruimte hebt om hierin te investeren. Bovendien zijn gunstige marktomstandigheden van grotere invloed dan het specifieke seizoen waarin je verkoopt. Op dit moment bevindt de huizenmarkt zich in een gunstige positie en er zijn indicaties dat de huizenprijzen naar verwachting zullen stabiliseren of mogelijk een lichte fluctuatie zullen ondergaan, gezien de voortdurende veranderlijkheid van de marktomstandigheden. Dit maakt het juist nu een goed moment om te verkopen. Dus, ongeacht het seizoen, luister naar je eigen planning en verkoop je huis wanneer het voor jou het meest geschikt is.

Hoewel er voordelen zijn om je huis te koop aan te bieden in de zomervakantie, zijn er ook enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Het kan zijn dat sommige potentiële kopers zelf op vakantie zijn, waardoor het aantal bezichtigingen mogelijk afneemt. Daarnaast kunnen de vakantieperiodes de onderhandelingen enigszins beïnvloeden, omdat kopers mogelijk minder haast hebben om een beslissing te nemen. Onze makelaars kunnen je helpen bij het bepalen van het juiste moment om je huis te verkopen. Neem vrijblijvend contact op.

Verkoop jouw huis deze zomer succesvol!

Ben je van plan om jouw huis deze zomer te verkopen? Bij Makelaarskantoor Langejan helpen we je graag bij een succesvolle verkoop. Vraag vandaag nog een informatiegesprek aan en één van onze ervaren makelaars zal persoonlijk contact met je opnemen om al jouw vragen te beantwoorden. Bovendien zullen we direct de waarde van jouw woning checken en je meer vertellen over de voordelen van verkopen met Makelaarskantoor Langejan. Aarzel niet langer en zet de eerste stap naar een geslaagde verkoop van jouw huis deze zomer!

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan