Zoeken binnen de website

Huis verkopen in de zomervakantie: een slimme zet?

16-06-2023

De zomer is volop aanwezig, met de afgelopen weken van ongekend warm weer, hoewel de officiële start van de zomer pas op 21 juni valt. De makelaars van Langejan ontvangen regelmatig de vraag: "Ik wil mijn huis verkopen, maar is het verstandig om mijn huis in de zomerperiode of tijdens de zomervakantie te koop te zetten?" Het is een begrijpelijke vraag waar veel verkopers mee worstelen. In dit blogbericht zullen we deze kwestie onder de loep nemen en de voor- en nadelen van het verkopen van je huis in de zomer bespreken.

Is je huis verkopen in de zomervakantie slim? Makelaar Rotterdam

Denk je eraan om je huis te verkopen, maar twijfel je of de zomervakantie de juiste periode is? Bij Makelaarskantoor Langejan begrijpen we dat het kiezen van het beste moment om je huis te koop aan te bieden een belangrijke beslissing is. Hoewel de zomer traditioneel gezien als een rustigere periode wordt beschouwd, zijn er verschillende factoren om te overwegen voordat je je beslissing neemt.

Lees onze 5 tips om je huis wél te koop te zetten deze zomer

  1. Minder concurrentie: Een van de voordelen van je huis verkopen in de zomervakantie is dat er over het algemeen minder concurrentie is. Veel verkopers wachten tot na de vakantieperiode, waardoor het aanbod kleiner wordt. Dit kan potentiële kopers aantrekken die op zoek zijn naar een woning en minder keuze hebben. Door je huis nu op de markt te brengen, kun je dus opvallen tussen het kleinere aanbod.
  2. Gezinsgerichte kopers: De zomervakantie is vaak een tijd waarin gezinnen op zoek gaan naar een nieuwe woning, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar. Als je huis geschikt is voor gezinnen, kan dit een ideaal moment zijn om het te koop aan te bieden. Zorg ervoor dat je de sterke punten van je woning benadrukt, zoals een ruime tuin, nabijheid van scholen of kindvriendelijke voorzieningen in de buurt.

  3. Vakantiegevoel: De zomermaanden kunnen een positieve sfeer creëren die potentiële kopers kan aantrekken. Het zonnige weer en de langere dagen kunnen je woning in een aantrekkelijk licht zetten. Door strategisch gebruik te maken van natuurlijk licht en buitenruimtes, kun je de charme en leefbaarheid van je huis tijdens de zomermaanden benadrukken.

  4. Planning en voorbereiding: Als je ervoor kiest om je huis te koop aan te bieden in de zomervakantie, kun je de periode daarvoor benutten voor planning en voorbereiding. Je hebt mogelijk meer tijd om je huis klaar te maken voor bezichtigingen, zoals het opruimen van de tuin, het schilderen van muren of het herstellen van kleine gebreken. Door deze taken af te ronden voordat de vakantie begint, kun je je woning in optimale staat presenteren aan potentiële kopers.

  5. Verkoop wanneer het jou uitkomt: De allerbelangrijkste tip is eigenlijk om je huis te koop te zetten wanneer het jou het beste uitkomt! Het is essentieel dat je voldoende tijd en ruimte hebt om hierin te investeren. Bovendien zijn gunstige marktomstandigheden van grotere invloed dan het specifieke seizoen waarin je verkoopt. Op dit moment bevindt de huizenmarkt zich in een gunstige positie en er zijn indicaties dat de huizenprijzen naar verwachting zullen stabiliseren of mogelijk een lichte fluctuatie zullen ondergaan, gezien de voortdurende veranderlijkheid van de marktomstandigheden. Dit maakt het juist nu een goed moment om te verkopen. Dus, ongeacht het seizoen, luister naar je eigen planning en verkoop je huis wanneer het voor jou het meest geschikt is.

Hoewel er voordelen zijn om je huis te koop aan te bieden in de zomervakantie, zijn er ook enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Het kan zijn dat sommige potentiële kopers zelf op vakantie zijn, waardoor het aantal bezichtigingen mogelijk afneemt. Daarnaast kunnen de vakantieperiodes de onderhandelingen enigszins beïnvloeden, omdat kopers mogelijk minder haast hebben om een beslissing te nemen. Onze makelaars kunnen je helpen bij het bepalen van het juiste moment om je huis te verkopen. Neem vrijblijvend contact op.

Verkoop jouw huis deze zomer succesvol!

Ben je van plan om jouw huis deze zomer te verkopen? Bij Makelaarskantoor Langejan helpen we je graag bij een succesvolle verkoop. Vraag vandaag nog een informatiegesprek aan en één van onze ervaren makelaars zal persoonlijk contact met je opnemen om al jouw vragen te beantwoorden. Bovendien zullen we direct de waarde van jouw woning checken en je meer vertellen over de voordelen van verkopen met Makelaarskantoor Langejan. Aarzel niet langer en zet de eerste stap naar een geslaagde verkoop van jouw huis deze zomer!

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan