Zoeken binnen de website

Hoe verdient een aankoopmakelaar zich terug?

04-01-2024

Het kopen van een huis is een belangrijke en spannende gebeurtenis in je leven. Een aankoopmakelaar kan je hierbij helpen en zorgen dat je met een gerust hart de sleutels van je droomhuis in handen krijgt. In dit artikel bespreken we hoe deze investering zichzelf terugverdient en de voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar bij het kopen van je nieuwe huis.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar verdient zichzelf altijd terug. Zo zorgt hij voor een lagere aankoopprijs, een grotere kans om de koper te worden en voorkomt hij fouten zoals kopen op erfpacht of bij funderingsproblemen. Daarnaast bespaart de makelaar je veel tijd, doordat hij zijn kennis snel over kan brengen en je niet alles zelf hoeft uit te vinden. Hij kent de markt, weet van stille verkoop en kan makkelijker met de verkoopmakelaar praten dan je zelf kunt.

Marktkennis en netwerk

Een aankoopmakelaar kent de lokale huizenmarkt als geen ander. Hij weet precies welke woningen er beschikbaar zijn en welke binnenkort op de markt komen. Bovendien heeft hij toegang tot een uitgebreid netwerk van andere makelaars, waardoor hij op de hoogte is van stille verkoop en je de kans krijgt om een bod uit te brengen op woningen die nog niet op Funda staan.

Jouw steun bij inschrijvingen

Bij inschrijvingen staat de aankoopmakelaar van Langejan onvoorwaardelijk aan jouw zijde. Hij is niet alleen expert in het beoordelen van de waarde van het huis, maar denkt ook actief met je mee over wat jij bereid bent ervoor te betalen. Hij helpt je bij het formuleren van voorwaarden om je bod aantrekkelijker te maken, wat het vertrouwen van de verkoper in jouw bod kan vergroten. Dankzij jarenlange ervaring weet jouw aankoopmakelaar hoe andere bieders waarschijnlijk zullen bieden, zodat je net iets scherper kunt zijn dan je directe concurrent.

Onderhandelingen en juridische zaken

Een van de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar is dat hij namens jou kan onderhandelen met de verkoopmakelaar. Hierdoor kan hij vaak een lagere aankoopprijs bedingen en gunstigere voorwaarden afspreken. Daarnaast heeft de aankoopmakelaar juridische kennis, waardoor hij je kan informeren over erfpacht, funderingsproblemen en andere juridische zaken die een rol kunnen spelen bij de aankoop van je huis.

Begeleiding bij bezichtigingen en keuringen

Een aankoopmakelaar gaat met je mee naar bezichtigingen en let op zaken waar je zelf misschien niet direct aan denkt, zoals de staat van de woning, mogelijke gebreken en de omgeving. Hij kan je ook adviseren over het inschakelen van een bouwkundige keuring en je helpen bij het interpreteren van de resultaten van deze keuring.

Administratieve ondersteuning en afwikkeling

Het kopen van een huis gaat gepaard met veel administratieve en juridische zaken. Een aankoopmakelaar helpt je bij het opstellen van een koopcontract, het regelen van de notariële afwikkeling en het controleren van de eigendomsakte. Zo zorgt hij ervoor dat alle zaken correct geregeld worden en jij je kunt concentreren op het inrichten van je nieuwe huis.

Conclusie

Het inschakelen van een aankoopmakelaar biedt vele voordelen bij het kopen van je nieuwe huis. Niet alleen bespaart het je tijd en stress, maar het kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen op de aankoopprijs en een grotere kans om de woning daadwerkelijk te bemachtigen. Hoewel de kosten voor een aankoopmakelaar variëren en afhankelijk kunnen zijn van verschillende vergoedingsstructuren, is het belangrijk om te onthouden dat deze investering zichzelf vaak terugverdient.

Meer weten hoe wij jou helpen, lees dan ons stappenplan of maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze makelaars.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan