Zoeken binnen de website

"Gratis Makelaar" - Een mythe die uiteindelijk duurder uitpakt

05-04-2023

Als jij op zoek bent naar een makelaar, is de kans groot dat je de term "gratis makelaar" al eens bent tegengekomen. In een wereld waar we allemaal graag geld besparen, klinkt het natuurlijk als een aantrekkelijk aanbod. Maar wat kost een makelaar nu echt en wat zijn de kosten van een makelaar? In dit artikel ontdek je waarom een gratis makelaar niet de juiste keuze is en waarom je beter kunt investeren in een goede, betaalde verkoopmakelaar.

Blog: Gratis makelaar is dat een goed idee?

De mythe van de gratis makelaar en de werkelijke kosten: Er zijn enkele makelaars die zichzelf als "gratis" adverteren. In werkelijkheid is dit echter misleidend. Hoeveel kost een makelaar dan wel? Hoewel het misschien lijkt alsof je als verkoper niets hoeft te betalen, worden de kosten simpelweg doorgeschoven naar de koper. Dit kan leiden tot een hogere vraagprijs, wat uiteindelijk het verkoopproces kan vertragen of zelfs belemmeren.

Kwaliteit en service bij de kosten van een makelaar

Bij een gratis makelaar is het onwaarschijnlijk dat je dezelfde kwaliteit en service krijgt als bij een betaalde makelaar. Goede makelaars zijn op de hoogte van de laatste markttrends, weten hoe ze potentiële kopers kunnen aantrekken en hebben een uitgebreid netwerk binnen de branche. Een gratis makelaar kan deze expertise simpelweg niet bieden, omdat ze zich vaak moeten richten op kwantiteit in plaats van kwaliteit om inkomsten te genereren.

Een goede verkoopmakelaar verdient zijn geld terug

Investeren in een goede verkoopmakelaar is het geld meer dan waard. Ze zullen je helpen met het vaststellen van een realistische vraagprijs, waardoor je woning sneller verkocht wordt en je mogelijk zelfs meer geld kunt vangen. Bovendien zorgt een ervaren makelaar ervoor dat het verkoopproces soepel en stressvrij verloopt, wat op zichzelf al een enorme waarde heeft.

Onderhandelingen en juridische zaken bij de kosten van een makelaar

Een goede makelaar is een expert in onderhandelingen en kan ervoor zorgen dat je de beste prijs voor je woning krijgt. Ze kunnen je ook adviseren over juridische kwesties die bij het verkopen van een huis komen kijken. Een gratis makelaar heeft vaak niet de tijd of expertise om deze essentiële taken uit te voeren, wat kan leiden tot onvoorziene problemen en extra kosten.

Het belang van een persoonlijke benadering bij het kiezen van een verkoopmakelaar: Bij het verkopen van je huis is een persoonlijke benadering van groot belang. Een goede verkoopmakelaar neemt de tijd om jou en je woning te leren kennen, zodat hij of zij de verkoopstrategie hierop kan afstemmen. Een gratis makelaar heeft vaak een groot aantal woningen in zijn portefeuille en kan daardoor niet dezelfde aandacht geven aan elk individueel verkooptraject.

Transparantie en eerlijkheid bij de kosten van een makelaar

Een betaalde makelaar zal transparant zijn over zijn tarieven en diensten, zodat je precies weet waar je voor betaalt. Gratis makelaars daarentegen, kunnen verborgen kosten hebben die pas later aan het licht komen. Dit kan leiden tot onaangename verrassingen en een gebrek aan vertrouwen in het verkoopproces.

Conclusie

Wat kost een goede makelaar en waarom is het de investering waard? Hoewel het op het eerste gezicht misschien verleidelijk lijkt om te kiezen voor een gratis makelaar, is het belangrijk te beseffen dat de kosten van een makelaar een investering zijn die zichzelf terugverdient. Een goede, betaalde verkoopmakelaar biedt kwaliteit, service, expertise en een persoonlijke benadering die je bij een gratis makelaar niet zult vinden.

Wat kost een makelaar?

De kosten van een makelaar variëren per regio en dienstverlening, maar het is belangrijk om te weten dat een goede makelaar zijn geld meer dan waard is. In Rotterdam rekent een kwaliteitsmakelaar tussen de 1 en 1,5% van de transactieprijs. Een makelaar die zichzelf als gratis aanbiedt, kan uiteindelijk duurder uitpakken door verborgen kosten, een langere verkooptijd of een lagere verkoopprijs.

Dus, in plaats van te vragen "hoeveel kost een makelaar?" of "wat zijn de kosten van een makelaar?", zou je jezelf beter kunnen afvragen wat de waarde is die een goede makelaar aan jou en het verkoopproces van je woning kan toevoegen. Een goede makelaar is een investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van een snellere verkoop, een hogere verkoopprijs en een soepeler verkoopproces.

We vertellen je graag wat wij als niet-gratis-makelaar voor je kunnen betekenen, lees hier meer.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan