Zoeken binnen de website

Funda Index 4e kwartaal 2023: Actueel inzicht in vertrouwen, intentie en gedrag op de woningmarkt

15-01-2024

Het lijkt erop dat zowel kopers als verkopers met optimisme naar 2024 kunnen kijken. Met een weloverwogen aanpak en de juiste timing kunnen transacties op de woningmarkt voor beide partijen voordelig uitpakken. De sleutel zal liggen in het nauwlettend volgen van de marktontwikkelingen en het inspelen op de kansen die zich voordoen.

Funda Index q4 2023 Langejan woningmarkt cijfers

De ontwikkelingen op de woningmarkt in het vierde kwartaal van 2023, zoals weergegeven op Funda, kunnen belangrijke inzichten bieden voor de trends in 2024 voor zowel kopers als verkopers. De grafiek toont een herstellend koopvertrouwen en een stijging in koopgedrag, wat wijst op een groeiende interesse om te investeren in onroerend goed. Dit kan resulteren in een toename van het aantal bezichtigingen en interacties met makelaars.

Voor verkopers laat de stabiele verkoopintentie zien dat er mogelijk een goede doorstroom is in het aantal beschikbare woningen. De markt lijkt gunstig voor hen die willen verkopen, met een potentieel sterke vraag.

Dit herstel in vertrouwen en gedrag suggereert dat de markt zich wellicht stabiliseert na een periode van onzekerheid, wat zou kunnen leiden tot een meer gebalanceerde markt waarin de kansen voor zowel koper als verkoper toenemen. Voor kopers kan dit betekenen dat er meer keuze is, terwijl verkopers kunnen rekenen op een betere positie om hun woning te verkopen.

Funda Index

De funda Index is gebaseerd op gedragsanalyse en maandelijks onderzoek onder de bezoekers van Nederlands grootste huizenwebsite. De index toont verschuivingen in het vertrouwen, de actuele koop- en verkoopintentie én het gedrag van consumenten. Het brengt daarnaast de invloed van maatschappelijk, politiek en economisch sentiment en persoonsgebonden situaties in kaart.  Zo duidt de funda Index de stand van wonend Nederland.

Koopvertrouwen: Goed moment om te kopen.
Koopintentie: Plannen om een woning te kopen.
Koopgedrag: Gebaseerd op bezoekersgedrag waarbij wordt gemeten hoeveel contact er wordt opgenomen met de makelaar. Om trends te kunnen duiden wordt dit gecombineerd met ander zoekgedrag.
Verkoopvertrouwen: Gebaseerd op gebruikersonderzoek waarbij wordt uitgevraagd of het in de huidige markt een goed moment is om te verkopen.
Verkoopintentie:
Gebaseerd op gebruikersonderzoek waarbij wordt uitgevraagd of iemand van plan is een woning te verkopen.

Wil je meer weten wat dat voor jouw (toekomstige) huis betekent? Bel ons gerust met je vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan