Zoeken binnen de website

Energie besparen hoog op de agenda

17-04-2023

Bij de overgrote meerderheid van de mensen (86%) staat energie besparen vrijwel doorlopend op de agenda. Dat blijkt uit een peiling van ING Research onder ruim 35.750 lezers van de ING Nieuwsbrief. De overgrote meerderheid houdt zich op dit moment thuis bezig met het besparen van energie. Maar liefst 45% is constant bezig om te kijken hoe ze mogelijk energie kunnen besparen. Vier op de tien (41%) vrij vaak. Slechts 1% van de ondervraagden is hier helemaal nooit mee bezig.

Energie besparen leeft door hoge gasprijs

Grote prijsprikkel

De flink gestegen energieprijzen geven de consument een extra prikkel om energie te besparen. Sinds begin dit jaar zijn de gasprijzen (voor nieuwe contracten) met maar liefst 132% omhoog gegaan. Elektriciteit werd ook flink duurder +74%. Door mogelijk te besparen op hun energieverbruik kunnen consumenten proberen de impact van de hogere energietarieven op hun portemonnee beperken.

Steeds meer huishoudens geraakt

Steeds meer huishoudens voelen de hogere energieprijzen ook daadwerkelijk in hun portemonnee. Inmiddels ligt bij meer dan 60% van de huishoudens het maandelijkse voorschot op de jaarrekening hoger dan een jaar geleden. Gemiddeld betalen zij zo’n acht tientjes meer per maand, zo becijferde ING Research zeer recent. Een uitgebreid pakket aan overheidsmaatregelen moet ervoor zorgen dat de pijn in de portemonnee wat wordt verlicht.

Bespaarmogelijkheden

Naast de koopkrachtmaatregelen vanuit de overheid kan de consument zelf ook proberen de kostenstijging te drukken door energie te besparen. Dat lukt niet overal op dezelfde manier. Hogere prijzen zorgen er weliswaar voor dat het voor consumenten eerder loont te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van hun huis of het plaatsen van zonnepanelen. Maar lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om te kiezen voor dit soort opties. Wel kunnen veel huishoudens proberen hun energiegebruik te verlagen door bijvoorbeeld de thermostaat iets lager te zetten of korter te douchen.

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan