Zoeken binnen de website

Energie besparen hoog op de agenda

17-04-2023

Bij de overgrote meerderheid van de mensen (86%) staat energie besparen vrijwel doorlopend op de agenda. Dat blijkt uit een peiling van ING Research onder ruim 35.750 lezers van de ING Nieuwsbrief. De overgrote meerderheid houdt zich op dit moment thuis bezig met het besparen van energie. Maar liefst 45% is constant bezig om te kijken hoe ze mogelijk energie kunnen besparen. Vier op de tien (41%) vrij vaak. Slechts 1% van de ondervraagden is hier helemaal nooit mee bezig.

Energie besparen leeft door hoge gasprijs

Grote prijsprikkel

De flink gestegen energieprijzen geven de consument een extra prikkel om energie te besparen. Sinds begin dit jaar zijn de gasprijzen (voor nieuwe contracten) met maar liefst 132% omhoog gegaan. Elektriciteit werd ook flink duurder +74%. Door mogelijk te besparen op hun energieverbruik kunnen consumenten proberen de impact van de hogere energietarieven op hun portemonnee beperken.

Steeds meer huishoudens geraakt

Steeds meer huishoudens voelen de hogere energieprijzen ook daadwerkelijk in hun portemonnee. Inmiddels ligt bij meer dan 60% van de huishoudens het maandelijkse voorschot op de jaarrekening hoger dan een jaar geleden. Gemiddeld betalen zij zo’n acht tientjes meer per maand, zo becijferde ING Research zeer recent. Een uitgebreid pakket aan overheidsmaatregelen moet ervoor zorgen dat de pijn in de portemonnee wat wordt verlicht.

Bespaarmogelijkheden

Naast de koopkrachtmaatregelen vanuit de overheid kan de consument zelf ook proberen de kostenstijging te drukken door energie te besparen. Dat lukt niet overal op dezelfde manier. Hogere prijzen zorgen er weliswaar voor dat het voor consumenten eerder loont te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van hun huis of het plaatsen van zonnepanelen. Maar lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om te kiezen voor dit soort opties. Wel kunnen veel huishoudens proberen hun energiegebruik te verlagen door bijvoorbeeld de thermostaat iets lager te zetten of korter te douchen.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan