Zoeken binnen de website

Eerste wat een koper ziet: de muren

10-03-2023

Wanneer je je huis te koop aanbiedt, wil je natuurlijk dat het er op zijn best uitziet. Het eerste wat een koper ziet wanneer hij of zij binnenkomt zijn de muren, deze moeten er daarom op en top uit zien. Een goede voorbereiding kan daarbij helpen. Hieronder vind je vier handige tips om je huis in topconditie te krijgen voordat het in de verkoop gaat.

Tips voor het verkopen van je huis zoals muren mooi maken

Zorg voor een mooie afwerking

Een goed afgewerkte woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Controleer of verf en behang mooi zijn en werk gaatjes in de muren weg. Ook is het belangrijk om te kijken of zaken van de muur verwijderd dienen te worden. Door deze kleine klusjes te doen, ziet je woning er goed onderhouden uit en kunnen potentiële kopers zich beter voorstellen hoe het zou zijn om er te wonen.

Kies voor lichte kleuren

Donker geverfde muren kunnen een ruimte kleiner en somberder laten lijken. Verf daarom alle muren die donker geverfd zijn in lichte kleuren, zoals een neutrale gebroken witte kleur. Zo zorg je voor een frisse uitstraling en lijkt de ruimte groter. Potentiële kopers kunnen zich beter voorstellen hoe ze de ruimte kunnen inrichten als de kleuren neutraal zijn.

Wees selectief in wat je aan de muur hangt

Het kan zijn dat je mooie schilderijen of foto's aan de muur heeft hangen die uw persoonlijkheid weergeven. Dit kan echter afleiden van de ruimte zelf. Het is daarom verstandig om deze persoonlijke spullen te verwijderen en te vervangen door neutrale decoratie. Zo kan de koper zich beter inbeelden hoe hij of zij de ruimte wil inrichten.

Overweeg het inhuren van een professional

Als je niet zeker bent van je eigen stijl of het moeilijk vindt om te bepalen wat het beste is voor je huis, overweeg dan om een professional in te huren. Een interieurontwerper kan je helpen bij het kiezen van de juiste kleuren en decoratie om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers.

Met deze vier tips ben je goed voorbereid voordat je huis in de verkoop gaat. Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig traject. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet en maak het de kopers gemakkelijk om zich voor te stellen hoe het zou zijn om er te wonen.

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan