Zoeken binnen de website

Eerste wat een koper ziet: de muren

10-03-2023

Wanneer je je huis te koop aanbiedt, wil je natuurlijk dat het er op zijn best uitziet. Het eerste wat een koper ziet wanneer hij of zij binnenkomt zijn de muren, deze moeten er daarom op en top uit zien. Een goede voorbereiding kan daarbij helpen. Hieronder vind je vier handige tips om je huis in topconditie te krijgen voordat het in de verkoop gaat.

Tips voor het verkopen van je huis zoals muren mooi maken

Zorg voor een mooie afwerking

Een goed afgewerkte woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Controleer of verf en behang mooi zijn en werk gaatjes in de muren weg. Ook is het belangrijk om te kijken of zaken van de muur verwijderd dienen te worden. Door deze kleine klusjes te doen, ziet je woning er goed onderhouden uit en kunnen potentiële kopers zich beter voorstellen hoe het zou zijn om er te wonen.

Kies voor lichte kleuren

Donker geverfde muren kunnen een ruimte kleiner en somberder laten lijken. Verf daarom alle muren die donker geverfd zijn in lichte kleuren, zoals een neutrale gebroken witte kleur. Zo zorg je voor een frisse uitstraling en lijkt de ruimte groter. Potentiële kopers kunnen zich beter voorstellen hoe ze de ruimte kunnen inrichten als de kleuren neutraal zijn.

Wees selectief in wat je aan de muur hangt

Het kan zijn dat je mooie schilderijen of foto's aan de muur heeft hangen die uw persoonlijkheid weergeven. Dit kan echter afleiden van de ruimte zelf. Het is daarom verstandig om deze persoonlijke spullen te verwijderen en te vervangen door neutrale decoratie. Zo kan de koper zich beter inbeelden hoe hij of zij de ruimte wil inrichten.

Overweeg het inhuren van een professional

Als je niet zeker bent van je eigen stijl of het moeilijk vindt om te bepalen wat het beste is voor je huis, overweeg dan om een professional in te huren. Een interieurontwerper kan je helpen bij het kiezen van de juiste kleuren en decoratie om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers.

Met deze vier tips ben je goed voorbereid voordat je huis in de verkoop gaat. Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig traject. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet en maak het de kopers gemakkelijk om zich voor te stellen hoe het zou zijn om er te wonen.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan