Zoeken binnen de website

Een aankoopmakelaar zegt ook: Niet doen!

04-01-2024

Als je op zoek bent naar een woning, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een huis. Het is daarom geen slecht idee om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het vinden van een woning die past bij jouw wensen en behoeften en je behoeden voor mogelijke problemen. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke zaken waar een aankoopmakelaar op let tijdens het aankoopproces.

Aankoopmakelaar die nee durft te zeggen - waarom dit essentieel is bij het kopen van een huis

Waarom je moet kiezen voor een aankoopmakelaar die ook nee durft te zeggen

Een goede aankoopmakelaar zal niet alleen ja zeggen tegen elk huis dat je wilt bezichtigen. Hij zal ook nee zeggen als hij vindt dat een huis niet bij je past of als hij onoverkomelijke problemen ontdekt. Dit kan misschien teleurstellend zijn, maar het is in je eigen belang. Een aankoopmakelaar heeft jouw belangen voorop staan en zal alleen adviseren om een huis te kopen als hij er vertrouwen in heeft dat het een goede keuze is. Het is daarom belangrijk om een aankoopmakelaar te kiezen die betrouwbaar is en waar je een goede klik mee hebt. Zo kun je erop vertrouwen dat hij je zal helpen bij het vinden van een woning die echt bij je past.

Het eerste waar een aankoopmakelaar naar kijkt: Past het huis bij JOU?

Een aankoopmakelaar zal zich allereerst richten op het vinden van een woning die past bij jou en jouw persoonlijke situatie. Het is belangrijk dat de woning voldoet aan jouw wensen en behoeften, anders zijn andere issues van minder belang.

Erfpacht van het Hoogheemraadschap

Het Hoogheemraadschap heeft eigen voorwaarden voor erfpacht, die vaak niet voordelig zijn voor de erfpachter. Een aankoopmakelaar kan je adviseren over de juridische en financiële gevolgen van erfpacht en je hierover informeren.

Huizen op "staal" of "huiden"

Bij deze funderingsmethode zakken huizen mee met de grond, waardoor ze niet eeuwig meegaan. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het herkennen van deze funderingsmethode en het beoordelen van de staat van de woning.

Asbest om verwarmingsleidingen

In oudere huizen is na de Tweede Wereldoorlog centrale verwarming aangelegd, soms met gebruik van asbest. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het herkennen van asbest en je informeren over de gevolgen hiervan.

Aankoopmakelaar kent de stille verkoop

In sommige wijken worden huizen eerst een aantal dagen niet op Funda aangeboden en zijn dan alleen zichtbaar voor NVM-makelaars en hun zoekers. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het vinden van huizen die in stille verkoop staan.

Funderingsproblemen

Sommige wijken hebben een historie van funderingsproblemen door de lage grondwaterstand en de houten palen onder de woningen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het herkennen van deze problemen en de gevolgen ervan.

Erfpacht

In sommige wijken in Rotterdam staan woningen op erfpachtgrond. Een aankoopmakelaar kan je adviseren over de juridische en financiële gevolgen van erfpacht en je helpen onaangename verrassingen te voorkomen.

Welke toren wordt er voor je neus gebouwd?

In sommige wijken wordt veel hoogbouw gepland, wat invloed kan hebben op het uitzicht van jouw woning. Een aankoopmakelaar kan je informeren over deze ontwikkelingen en de gevolgen hiervan.

Ouderdom van de woningen

Oude woningen kunnen onverwachte onderhouds kosten krijgen. De aankoopmakelaar kan daar een goede inschatting van maken en zien wanneer de expertise van een bouwkundige nodig is,

Verontreinigde grond

In sommige delen van de wijk kan sprake zijn van bodemverontreiniging. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het identificeren van deze risico’s en je informeren over de mogelijke gevolgen hiervan.

Geluidsoverlast van de wegen

Woningen in de buurt van drukke wegen kunnen last hebben van geluidsoverlast. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het vinden van een woning met minimale geluidsoverlast en je adviseren over geluidswerende maatregelen indien nodig.

Duur onderhoud aan oude appartementen

Onderhoud aan oudere appartementen kan duur zijn. Een aankoopmakelaar kan je adviseren over de te verwachten onderhoudskosten en je helpen bij het onderhandelen over de aankoopprijs.

Voegwerk vervangen

Voegwerk in oudere woningen kan in slechte staat verkeren en vervanging vereisen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het inschatten van de kosten voor het vervangen van het voegwerk en je adviseren over de noodzaak hiervan.

Kwaaitaal vloeren

In sommige woningen kunnen kwaaitaal vloeren aanwezig zijn, die gevoelig zijn voor betonrot. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het herkennen van deze vloeren en het inschakelen van een expert voor inspectie.

Inhoud van splitsingsaktes

Bij aankoop van een appartement is het belangrijk om de splitsingsakte te begrijpen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het doorgronden van de akte en je wijzen op eventuele beperkingen of verplichtingen.

Studentenoverlast

In sommige delen van de wijk kan sprake zijn van overlast door studenten. Een aankoopmakelaar kan je adviseren over de beste locaties om een woning te kopen met zo min mogelijk overlast.

Olietanks

Oude olietanks kunnen nog aanwezig zijn in de grond bij sommige woningen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het identificeren van deze risico’s en je helpen bij het regelen van een inspectie om eventuele olietanks op te sporen en te verwijderen.

Stadsverwarming

In deze wijk in Rotterdam kan stadsverwarming aanwezig zijn. Een aankoopmakelaar kan je informeren over de voor- en nadelen van stadsverwarming en de mogelijke kosten die hiermee gepaard gaan.

Invasieve planten

Invasieve plantensoorten kunnen schade aanrichten aan tuinen en gebouwen. Een aankoopmakelaar kan je adviseren over het herkennen van invasieve planten in de tuin.

Wat zegt het bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan kan invloed hebben op de mogelijkheden voor verbouwing of uitbreiding van je woning. Een aankoopmakelaar kan je informeren over het bestemmingsplan en eventuele beperkingen voor jouw woning.

Loodverontreiniging

In oude wijken kan loodverontreiniging in de bodem voorkomen. Een aankoopmakelaar kan je adviseren over de risico's en de noodzaak van loodonderzoek om problemen hiermee te voorkomen.

Is kamerverhuur toegestaan?

In sommige gemeenten zijn er regels omtrent kamerverhuur. Een aankoopmakelaar kan je informeren over de lokale regelgeving en de mogelijkheden voor kamerverhuur in jouw woning.

Heeft de woning een monumentale status?

Monumentale panden hebben vaak beperkingen en verplichtingen op het gebied van onderhoud en verbouwing. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het achterhalen van de monumentale status van een woning en je adviseren over de gevolgen hiervan.

Zakken van grond en natte tuinen, terrassen

Als de grond in de wijk kan zakken, kan dit gevolgen hebben voor tuinen, terrassen en de fundering van woningen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het inschatten van de risico's en je adviseren over de mogelijke maatregelen die je kunt nemen om deze problemen te voorkomen.

Onderhoud van sloten en beschoeiingen

Sloten en beschoeiingen in de wijk hebben onderhoud nodig. Een aankoopmakelaar kan je informeren over wie verantwoordelijk is voor dit onderhoud en de bijbehorende kosten.

Kloppen de erfafscheidingen en het kadaster?

Erfafscheidingen en het kadaster kunnen in oude wijken voor problemen zorgen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het controleren of deze kloppen en je adviseren over mogelijke oplossingen als dit niet het geval is.

Meer weten hoe wij jou helpen, lees dan ons stappenplan of maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze makelaars.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.
Dit vinden onze klanten

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan