Zoeken binnen de website

De voordelen van een NVM makelaar bij het kopen en verkopen van je woning

02-04-2023

Ontdek de voordelen van een NVM makelaar bij het kopen en verkopen van je woning. Ervaar de deskundigheid en betrouwbaarheid van een NVM makelaar en profiteer van hun uitgebreide netwerk en professionele begeleiding. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een NVM makelaar, zowel voor het verkopen als het kopen van een woning. We behandelen ook de NVM Erecode, de klachtenregeling en het netwerk van NVM-makelaars.

Een NVM makelaar helpt je bij het kopen en verkopen van je woning met deskundigheid, betrouwbaarheid en uitstekende begeleiding.

Ontdek de voordelen van een NVM makelaar bij het kopen en verkopen van je woning. Ervaar de deskundigheid en betrouwbaarheid van een NVM makelaar en profiteer van hun uitgebreide netwerk en professionele begeleiding. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een NVM makelaar, zowel voor het verkopen als het kopen van een woning. We behandelen ook de NVM Erecode, de klachtenregeling en het netwerk van NVM-makelaars.

Algemene voordelen van een NVM makelaar

 1. NVM Erecode en klachtenregeling: Een NVM-makelaar houdt zich aan de NVM Erecode, een gedragscode die ervoor zorgt dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van de dienstverlening. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan biedt de NVM een klachtenregeling waar je gebruik van kunt maken.
 2. Oudste vereniging met strengste regels: De NVM is de oudste vereniging van makelaars in Nederland en hanteert de strengste regels voor haar leden. NVM-makelaars mogen niet handelen in huizen en moeten altijd in jouw belang handelen.
 3. Deskundigheid en permanente educatie: NVM-makelaars zijn deskundig en hebben vele diploma's en certificaten. Om hun kennisniveau hoog te houden, volgen zij permanente educatie op het gebied van vastgoed en regelgeving.
 4. Tools en database voor waardebepaling: Dankzij geavanceerde tools en een uitgebreide database kan een NVM-makelaar precies bepalen wat een huis echt waard is. Dit helpt je bij het bepalen van de juiste vraagprijs bij verkoop of het bieden van een passend bod bij aankoop.
 5. Uitgebreid netwerk van NVM-makelaars: Een NVM-makelaar heeft toegang tot een netwerk van meer dan 3.500 NVM-makelaars. Dit vergroot de kans op een succesvolle transactie, omdat jouw woning extra onder de aandacht wordt gebracht bij een grote groep potentiële kopers.

RVM: De Rotterdamse Vereniging van Makelaars

Naast de NVM is er ook de Rotterdamse Vereniging van Makelaars (RVM). Dit is een samenwerkingsverband van NVM-makelaars in de regio Rotterdam. Door deze samenwerking hebben de aangesloten makelaars toegang tot een nog groter netwerk en kunnen zij hun kennis en expertise delen. Dit is vooral interessant voor mensen die een woning zoeken of verkopen in de regio Rotterdam.

Funda

Hoewel het platform Funda in het verleden exclusief was voor NVM-makelaars, kunnen tegenwoordig ook andere makelaars woningen op Funda plaatsen. Echter, NVM-makelaars genieten nog steeds enkele voordelen op het platform. Ze kunnen bijvoorbeeld extra diensten aanbieden en hebben toegang tot uitgebreidere statistieken over de woningmarkt. Dit kan hen helpen om jouw woning beter te presenteren en sneller te verkopen.

Voordelen voor de verkoper van NVM-Makelaar

 1. Bepalen van de juiste vraagprijs: Een NVM-makelaar helpt je bij het bepalen van de juiste vraagprijs voor je woning. Dit verhoogt de kans op een snelle en succesvolle verkoop.
 2. Professionele presentatie: NVM-makelaars weten hoe ze jouw woning op de beste manier kunnen presenteren, zowel online als offline. Ze kunnen professionele foto's maken, een aantrekkelijke omschrijving schrijven en je adviseren over eventuele verbeteringen aan je woning om deze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.
 3. Onderhandelingen voeren: Een NVM-makelaar is ervaren in het voeren van onderhandelingen en zal altijd proberen de beste prijs voor jouw woning te realiseren.
 4. Juridische begeleiding: De verkoop van een woning gaat gepaard met veel juridische zaken. Een NVM-makelaar helpt je bij het opstellen van het koopcontract en het regelen van alle juridische zaken omtrent de verkoop.

Voordelen voor de aankoper

 1. Ondersteuning bij de zoektocht: Een NVM-aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van jouw droomhuis door jouw wensen en eisen in kaart te brengen en passende woningen te selecteren.
 2. Deskundige beoordeling van de woning: De NVM-makelaar beoordeelt de bouwkundige staat, de ligging en andere factoren die de waarde van de woning bepalen. Hierdoor weet je precies wat je koopt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
 3. Bepalen van een passend bod: Op basis van hun kennis en ervaring kan een NVM-makelaar je adviseren over een passend bod voor de woning die je op het oog hebt.
 4. Onderhandelingen voeren: Net als bij de verkoop van een woning, is een NVM-makelaar ook ervaren in het voeren van onderhandelingen bij de aankoop van een woning. Ze zullen altijd proberen de beste prijs voor je te realiseren.
 5. Juridische begeleiding: Ook bij de aankoop van een woning komt veel juridische zaken kijken. Een NVM-makelaar helpt je bij het controleren van het koopcontract en het regelen van alle juridische zaken omtrent de aankoop.

Kortom, een NVM-makelaar biedt vele voordelen voor kopers en verkopers.

Profiteren van een NVM makelaar?

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe Makelaarskantoor Langejan, de beste NVM makelaar van Rotterdam, je kan helpen bij het kopen of verkopen van een woning? Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen bij al je woningbehoeften.

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan