Zoeken binnen de website

De noodzaak van een aankoopmakelaar voor kopers van huizen op erfpacht in Rotterdam

11-07-2024

Veel eigenaren van huizen op erfpachtgrond in Rotterdam realiseren zich niet wat er te gebeuren staat. In Rotterdam zijn er erfpachtcontracten waarbij de erfpachtcanon nog minder dan vijf jaar vooruitbetaald is. Deze woningeigenaren moeten nieuwe afspraken maken met de gemeente. En de gemeente Rotterdam heeft besloten alle erfpachtcontracten om te zetten in eigen grond. Voor kopers van woningen op erfpachtsgrond is dit een belangrijk aandachtspunt.

Huiseigenaren in o.a. Zevenkamp, Ommoord en breed Rotterdam krijgen te maken met hoge kosten om hun erfpachtgrond van de gemeente af te kopen. Schakel een aankoopmakelaar in voor advies.

Schokkende erpachtbedragen in Rotterdam-Ommoord

Bewoners van de Keizershof in Rotterdam-Ommoord ontvingen onlangs een brief van de gemeente Rotterdam waarin stond dat hun erfpachtcanon afloopt en dat ze op termijn bedragen tot wel 140.000,- euro moeten betalen. Dit is voor veel mensen onbetaalbaar. Erfpacht is een soort huur die woningeigenaren betalen omdat hun huis op grond van de gemeente staat. Hoewel de eigenaren wisten dat deze betalingen eraan zaten te komen, kwamen de hoge bedragen als een grote verrassing. De bedragen zijn in korte tijd sterk gestegen, wat veel onduidelijkheid en zorgen veroorzaakt.

Niet alle erfpachtcontracten in Rotterdam zijn hetzelfde

Het is belangrijk om te weten dat niet alle erfpachtcontracten in Rotterdam hetzelfde zijn. Sommige contracten hebben gunstigere voorwaarden en lagere kosten. Een aankoopmakelaar kan precies aangeven welk soort contract van toepassing is op de woning die je wilt kopen. Dit kan een groot verschil maken in de uiteindelijke kosten en financiële planning, vooral bij het afsluiten van een hypotheek.

In wijken zoals Zevenkamp, Ommoord, Oude Noorden, Beverwaard, Rotterdam-Centrum en zelfs Blijdorp zijn er contracten met slechts voor korte termijn afgekochte erfpacht. Deze huiseigenaren krijgen er als eerste mee te maken.

Financiële stress verminderen

De hoge kosten zorgen voor veel stress onder de bewoners. Ze vragen zich af hoe ze deze bedragen ooit kunnen betalen. De gemeente Rotterdam begrijpt de schrikreacties, maar benadrukt dat ze bewoners zo goed mogelijk willen helpen om de juiste beslissingen te nemen. De eerste brieven zijn verstuurd aan woningeigenaren wiens erfpachtcontracten tussen 2026 en 2029 aflopen. De gemeente Rotterdam heeft hen voldoende tijd gegeven om financiering te regelen en biedt ondersteuning via brieven, groepsbijeenkomsten en een speciaal gemeentelijk team voor telefonisch en e-mailcontact.

De rol van een aankoopmakelaar in Rotterdam

Gezien de complexiteit en de financiële impact van erfpacht, is het essentieel om een aankoopmakelaar in te schakelen bij de aankoop van een huis op erfpachtgrond in Rotterdam. Een aankoopmakelaar kan helpen om de voorwaarden van het erfpachtcontract te begrijpen en kan advies geven over de financiële consequenties. Bovendien kan een aankoopmakelaar onderhandelen met de gemeente over de koop van de grond, wat mogelijk kan leiden tot gunstigere voorwaarden voor de koper.

Vooruitkijken en plannen met een aankoopmakelaar in Rotterdam

Met de verwachte verdere stijging van erfpachtkosten en de toenemende transparantie over deze kosten door de gemeente, is het belangrijk voor huidige en toekomstige huiseigenaren op erfpachtgrond om vooruit te kijken en te plannen. Een aankoopmakelaar kan hierbij een cruciale rol spelen door deskundig advies en ondersteuning te bieden, waardoor kopers beter voorbereid zijn op de financiële verplichtingen die bij erfpacht komen kijken.

Kortom, een aankoopmakelaar is onmisbaar voor iedereen die een huis op erfpachtgrond in Rotterdam overweegt te kopen. Met hun expertise en ondersteuning kunnen zij kopers helpen goed geïnformeerde beslissingen te nemen en onverwachte financiële verrassingen te voorkomen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over hoe een aankoopmakelaar in Rotterdam jou kan helpen bij de aankoop van jouw droomhuis op erfpachtgrond. Of vul het onderstaande formulier in voor meer informatie. Als je klikt, spring je vanzelf naar het formulier.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.
Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan