Zoeken binnen de website

De nieuwe opleving van de Nederlandse woningmarkt 2023: inzichten van ING

05-12-2023

De Nederlandse woningmarkt heeft recentelijk een positieve wending genomen, zoals blijkt uit de analyses van ING van november 2023. Deze blogpost, gebaseerd op de gegevens en voorspellingen van ING, biedt een uitgebreid overzicht van de huidige staat van de woningmarkt en wat dit betekent voor makelaars en huizenkopers.

Ontwikkeling huizenprijzen 2024 volgens ING Bank

De recente ontwikkelingen in de Nederlandse woningmarkt laten een veelbelovende trend zien, met de prijzen die weer in de lift zitten. Volgens cijfers van het CBS en analyses van ING is er in oktober een stijging waargenomen, wat volgt op een periode van stagnatie. Dit wordt gezien als een bemoedigend teken voor de woningmarkt. De toename in woningprijzen kan worden toegeschreven aan factoren zoals de sterke loonstijging en de aanhoudende krapte op de woningmarkt, die beide de vraag naar woningen doen toenemen.

Marktanalyse en voorspellingen van de woningmarkt

Interessant is dat ondanks deze prijsstijgingen, het aantal woningverkopen stabiel blijft, wat wijst op een gezonde marktdynamiek. ING voorspelt, op basis van de trends geanalyseerd in november 2023, dat de huizenprijzen in 2024 verder zullen stijgen, voortgedreven door loonstijgingen en marktkrapte. Deze voorspellingen en de huidige marktontwikkelingen bieden kansen voor makelaars, door de verwachte prijsstijgingen en stabiele verkoopcijfers.

Voor huizenkopers is het van belang om deze marktontwikkelingen nauwlettend te volgen en de huidige leencapaciteit optimaal te benutten. Een ervaren makelaar kan hierbij een waardevolle partner zijn. De economische context, waaronder inflatie en renteontwikkelingen, speelt ook een cruciale rol in de woningmarkt. De huidige economische stabiliteit en de verwachting van voortdurende groei houden de woningmarkt aantrekkelijk voor investeerders.

Regionale verschillen en toekomstige trends in de woningmarkt

Regionale verschillen in de woningmarkt zijn ook opmerkelijk. Terwijl grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam hogere prijzen kennen, is de markt in andere regio's meer gebalanceerd. Duurzaamheid en technologie spelen een steeds belangrijkere rol. Energie-efficiënte woningen en groene initiatieven kunnen de waarde van vastgoed verhogen, terwijl technologische ontwikkelingen, zoals virtual reality bezichtigingen en geautomatiseerde waarderingsmodellen, de vastgoedsector transformeren.

Samenvattend suggereren de door ING gepresenteerde trends een periode van herstel en stabiliteit in de Nederlandse woningmarkt. Dit biedt zowel uitdagingen als kansen voor makelaars en huizenkopers. Voor meer informatie en diepgaande analyses verwijzen we naar het originele artikel van ING, beschikbaar op ING's website.

Voor de laatste informatie en updates over de woningmarkt, nodigen we je uit om onze blogs op langejan.com te bezoeken.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan