Zoeken binnen de website

Bedenktijd bij huizen soms langer dan 3 dagen!

24-04-2023

Als makelaars krijgen wij dagelijks vragen over de woningmarkt, waaronder de vraag: wat houdt de 3 dagen bedenktijd voor de koper precies in? Het antwoord op deze vraag is dat de bedenktijd bij het kopen van huizen een belangrijke regeling is die kopers beschermt. Na het tekenen van het koopcontract heb je als koper namelijk nog drie dagen de tijd om van de koop af te zien. Maar wist je dat de bedenktijd soms langer kan zijn dan drie dagen?

Wist je dat je 3 dagen bedenktijd hebt bij het kopen van een huis?

Wat is bedenktijd?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld.

Wanneer loopt de bedenktijd af?

De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt. Als de bedenktijd eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag, dan wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende werkdag. Het is daarom van belang om goed te kijken naar de data en de dagen waarop de bedenktijd van toepassing is. De NVM-makelaar kan je precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt en wat de eventuele verlengingen zijn. Het is belangrijk om op tijd actie te ondernemen als je van de bedenktijd gebruik wilt maken en eventueel de koop wilt ontbinden.

Meer informatie over het kopen of verkopen van een huis in Rotterdam?

Als je op zoek bent naar een makelaar die je kan helpen bij het kopen of verkopen van een huis of appartement in Rotterdam, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze NVM-makelaars zijn zeer ervaren en goed op de hoogte van de Rotterdamse huizenmarkt. Zij kunnen je uitstekend adviseren en begeleiden bij het vinden van jouw ideale woning of bij het verkopen van je huidige woning.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen met plezier.

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan