Zoeken binnen de website

Bedenktijd bij het kopen van een woning: Wat je moet weten tijdens Hemelvaart en Pinksteren

29-04-2024

Het kopen van een woning is een spannende en belangrijke gebeurtenis in ieders leven. Bij het aangaan van deze grote verantwoordelijkheid wil je natuurlijk zeker weten dat je de juiste beslissing neemt. Daarom is er een wettelijke bedenktijd ingesteld om je de gelegenheid te geven om je beslissing te overwegen. Met Hemelvaart en Pinksteren in het vooruitzicht kan de berekening van de bedenktijd voor verwarring zorgen. Als jouw betrouwbare makelaar staan wij klaar om je hierbij te helpen. Lees onze blog voor uitleg over hoe de bedenktijd werkt en hoe je deze tijdens feestdagen kunt berekenen.

Bedenktijd bij het kopen van een woning: Wat je moet weten tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Wat is de wettelijke bedenktijd?

Bedenktijd hemelvaartpinksteren 2024 makelaarskantoor Langejan koop woning

De wettelijke bedenktijd van minimaal drie dagen begint op de dag na het overhandigen van (een afschrift van) de getekende akte aan de koper. De bedenktijd eindigt om middernacht van de laatste dag die deel uitmaakt van de bedenktijd, ongeacht het tijdstip waarop de koper het afschrift van de akte heeft ontvangen.

Hoe werkt de algemene termijnenwet?

Het is belangrijk om te weten dat de algemene termijnenwet van toepassing is op de bedenktijd, waardoor deze langer kan duren dan drie dagen. Volgens deze wet wordt een termijn:

  1. die eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag, verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is;
  2. zo nodig zoveel verlengd dat daarvan tenminste twee dagen deel uitmaken die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is.

Hoe bereken je de bedenktijd tijdens feestdagen?

Bij het berekenen van de bedenktijd worden de volgende dagen als algemeen erkende feestdagen beschouwd of daarmee gelijkgesteld:

  • Goede Vrijdag
  • Christelijke tweede Paasdag
  • De dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd
  • 5 mei
  • Hemelvaartsdag
  • Christelijke tweede Pinksterdag
  • Beide Kerstdagen
  • Nieuwjaarsdag

In 2024 is alleen vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) met een algemeen erkende feestdag gelijkgesteld.

Wanneer je rekening houdt met deze regels, kun je de bedenktijd nauwkeurig berekenen en weet je precies hoeveel tijd je hebt om je beslissing te overwegen. Mocht je nog vragen hebben over de bedenktijd of andere aspecten van het kopen van een woning, neem dan gerust contact op met ons kantoor. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen en te begeleiden bij het vinden van jouw droomhuis.

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.
Dit vinden onze klanten

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan