Zoeken binnen de website

Als je een huis koopt wil je natuurlijk wel dat het blijft staan: Dat maakt de fundering van groot belang

30-05-2023

Een fundering is het deel van een gebouw of constructie dat het gewicht draagt en ervoor zorgt dat het huis stabiel blijft. Bij oudere woningen kunnen de funderingen bestaan uit houten palen, maar doorgaans worden ze gemaakt van beton of metselwerk. De fundering is ontworpen om de belasting van het gebouw over te dragen naar de grond. Een fundering is een essentieel onderdeel van elk gebouw en moet zorgvuldig worden ontworpen en geconstrueerd om ervoor te zorgen dat het het gewicht van het gebouw kan dragen en de krachten kan weerstaan die erop inwerken, zoals wind, aardbevingen en beweging van de bodem.

Een fundering moet altijd goed worden onderzocht bij het verkopen of kopen van een huis

Aandacht voor mogelijke problemen met de fundering tijdens de aankoop van een woning wordt alleen maar urgenter, nu de risico’s op funderingsproblemen toenemen door o.a. klimaatverandering.

Scheefstand: wie betaalt er als je huis verzakt?

Een potentiële aankoopklant belde onlangs met de mededeling dat hij een aantrekkelijk appartement had gevonden. De fundering moest echter worden hersteld, maar gelukkig had de verkoper hier al voor betaald. Verder was het appartement scheef gezakt en werd hij een beetje misselijk van de scheefstand, maar dat zou toch wel wennen dacht hij. Onze reactie was laten we er samen gaan kijken en dan op ons kantoor verder praten. Over deze aankoop hebben we negatief geadviseerd want het appartement komt nooit meer recht te staan en als je misselijk wordt van scheefstand gaat dat nooit meer wennen.

Is niet zo erg toch?

Tijdens een open huis van een ander makelaarskantoor hoorden wij de verkoopmakelaar zeggen: De fundering valt wel mee bij dit huis. Er is een onderzoek gedaan en het valt niet in 0-1 of 1-5 jaar categorie, maar gelukkig in de categorie 5-10 jaar. Huh? 5-10 jaar betekent gewoon dat de fundering hersteld moet worden en dat over 5 tot 10 jaar de scheefstand en scheuren duidelijk merkbaar worden. Onze cliënt heeft uiteraard niet gekocht.

Fundering bij een bovenwoning is toch niet zo belangrijk?

Bij een bezichtiging aan een bovenwoning vermoeden wij al dat de fundering niet goed zou zijn. Het voordeel van een bovenwoning ten opzichte van een benedenwoning is dat je er kan blijven wonen tijdens het funderingsherstel. Maar; je moet als eigenaar wel meebetalen en je moet het herstel mee organiseren en dan heb je te maken met minimaal 6! buren die ook moeten meewerken en meebetalen. Bij funderingsherstel komt meer kijken dan bij een normale bouwaanvraag. Naast de bouwaanvraag, dient een sloopvergunning te worden aangevraagd en allerlei milieuvergunningen. Ons advies: alleen kopen als het echt een koopje is. In elk ander geval laat iemand anders deze funderingsellende maar oplossen want dat kost je een jaar van je leven.

Ontdek hoe onze aankoopmakelaars van Makelaarskantoor Langejan jou kunnen helpen bij het kopen van je droomhuis. Wij wijzen je op de belangrijke zaken tijdens bezichtigingen, inclusief waar je op moet letten. Met onze expertise zorgen we ervoor dat eventuele funderingsproblemen aan het licht komen tijdens de bouwkundige keuring. Bovendien begeleiden we je bij het onderhandelen over funderingskwesties, zodat jij de beste deal krijgt. Benieuwd naar de kosten van funderingsherstel? Onze (externe) deskundigen staan voor je klaar om je inzicht te geven in de mogelijke herstelkosten. Neem vandaag nog contact met ons op en maak een verstandige keuze voor een succesvolle aankoop!

Veelgestelde vragen (ver)kopen van je huis makelaar Rotterdam
Heb je hier nog vragen over?
We staan voor je klaar!
Stuur ons eenvoudig een berichtje, dan nemen we contact met je op.
Wij nemen je privacy serieus, en delen je gegevens nooit met derden.

Dit vinden onze klanten

Prima contact. Makelaar luisterde erg goed naar onze wensen en bracht zelf zeer waardevolle kennis op diverse terreinen in die van groot belang was bij de verkoop. Ook vanuit de medewerkers op het kantoor snelle en duidelijke service wanneer dat nodig was.

Een funda gebruiker

Wij hebben makelaar Langejan een zoekopdracht gegeven. Steeds regelmatig overzichten gekregen van aankomende te kopen huizen. Contact was prima. Geen moeite was hen teveel. Een top secretaresse als Cheryl, die steeds de communicatie op perfecte wijze onderhield. Deskundige makelaars Robert Langejan en Karel Schaedtler.

Peter Andringa

Zonder het team van Langejan was het nooit gelukt! Robert heeft passie voor het vak en is zeer betrokken en behulpzaam. In onze zoektocht stond hij naast ons, heeft hij alle nodige tips gegeven en altijd meegedacht over wat voor ons het beste is. Cheryl is onze grote heldin! Ze kwam meteen in actie en liet er geen gras over groeien, waardoor elke bezichtiging mogelijk was. Ook Richard is essentieel geweest. Met zijn inzicht heeft hij ervoor gezorgd dat wij het perfecte bod hebben gedaan. We raden Langejan van harte aan!

Jaap Jan van Senden

Fijne makelaar, duidelijk over de gang van zaken rond de verkoop. Contact verliep altijd erg soepel en prettig.

Jan Willem

Makelaar was zeer prettig in de omgang, had kennis van de markt en ging niet voor lage verkoopprijs - snelle verkoop. Prijs waarvoor hij woning in markt wilde zetten, kwam overeen met ons idee. Makelaar en het kantoor was goed bereikbaar en bezichtigingen werden in blokken ingepland, zodat je niet voortdurend kijkers over de vloer kreeg.

Yke Ten Brink

Heel eerlijk, namen de tijd, deskundig, vriendelijk. We hebben een lange zoektocht gehad, maar voelden ons nooit opgejaagd.

Een funda gebruiker

Fijn contact met Richard Couwenberg. Hij heeft een realistische schatting gemaakt van het appartement en een mooie omschrijving geschreven. Aansturing van de overige partijen zoals de fotograaf, energielabel, etc. was ook prima! Flexibel in de omgang en het appartement is snel verkocht... fijn!

Dave van Wijngaarden

Aankoopmakelaar Rotterdam Kralingen

Ervaren Makelaars: Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

Waar mogen we jou bij helpen?

Woning verkopen

Verkopen in de huidige markt is complex, het realiseren van de beste opbrengst is uitdagend. Makelaarskantoor Langejan levert resultaten. Met ons haal jij het maximale uit je verkoop. Vraag een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan bij één van onze makelaars.

Woning aankopen

Koop een huis met hulp van een expert van Makelaarskantoor Langejan. Onze makelaar biedt op het juiste moment en ondersteunt je bij de aankoop, zodat je jouw nieuwe droomhuis krijgt.

Zoekopdracht woning

Op zoek naar je droomwoning? Plaats een zoekopdracht! Deel je wensen voor het ideale koophuis, en ontvang een melding bij een match. Ontvang het aanbod zodra het op de markt komt, vaak nog vóór het op Funda verschijnt.

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan