Zoeken binnen de website

Actueel inzicht in vertrouwen, intentie en gedrag op de woningmarkt volgens Funda

20-04-2023

Funda analyseert ieder kwartaal de woningmarkt waarbij ze kijken naar consumentenvertrouwen en intentie van zowel kopers als verkopers van huizen. Dit kwartaal bevestigt de index precies wat wij in de markt al voelden. Het echte dieptepunt qua vertrouwen in de markt is voorbij, zowel kopers als verkopers hebben meer vertrouwen in de woningmarkt.

Funda index Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt in Q1 2023

Koopvertrouwen volgens Funda 1e kwartaal 2023

De funda Index is gebaseerd op gedragsanalyse en maandelijks onderzoek onder de bezoekers van Nederlands grootste huizenwebsite. De index toont verschuivingen in het vertrouwen, de actuele koop- en verkoopintentie én het gedrag van consumenten. Het brengt daarnaast de invloed van maatschappelijk, politiek en economisch sentiment en persoonsgebonden situaties in kaart.  Zo duidt de funda Index de stand van wonend Nederland.

De onderstaande grafiek laat duidelijk de ontwikkeling zien.

Funda consumenten index koopintentie verkoopintentie verkoopvertrouwen q1 2023Koopvertrouwen: Goed moment om te kopen.
Koopintentie: Plannen om een woning te kopen.
Koopgedrag: Gebaseerd op bezoekersgedrag waarbij wordt gemeten hoeveel contact er wordt opgenomen met de makelaar. Om trends te kunnen duiden wordt dit gecombineerd met ander zoekgedrag.
Verkoopvertrouwen: Gebaseerd op gebruikersonderzoek waarbij wordt uitgevraagd of het in de huidige markt een goed moment is om te verkopen.
Verkoopintentie: Gebaseerd op gebruikersonderzoek waarbij wordt uitgevraagd of iemand van plan is een woning te verkopen.

Makelaarskantoor Langejan is al 155 jaar een vertrouwde naam in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2023 Makelaarskantoor Langejan