Zoeken binnen de website

Schiekade 756

3032 AL Rotterdam

€ 895.000,- k.k.

Te koop

Kenmerken

Oppervlakten en inhoud:
Woonoppervlakte: 289 m² 
Overige inpandige ruimte: 70 m² 
Externe bergruimte: 31 m² 
Perceeloppervlakte: 111 m² 
Inhoud: 1232 m³ 

Indeling:
Aantal kamers: 9 
Aantal slaapkamers: 6 
Aantal badkamers: 1 
Badkamervoorz.: Wastafel, Ligbad 
Aantal woonlagen: 5 woonlagen
 
Voorzieningen:
Tv kabel en natuurlijke ventilatie 

Herenhuis, tussenwoning 

289 m² 

1923

Rotterdam - Centrum

Over de woning

1 Woningaanbod te koop woonhuis Schiekade 756 te Rotterdam door Makelaarskantoor Langejan NVM makelaar

Ontdek een unieke kans in het kloppende hart van de stad! Aan de levendige Schiekade in Rotterdam staat een pand met onbegrensde mogelijkheden te wachten op jouw visie. Met een oppervlakte van 360 m² en een flexibele bestemming voor gemengd gebruik, biedt dit 'blanco canvas' de perfecte basis voor jouw droomproject. Of je nu droomt van een combinatie van werk en woning, een ruime stadswoning, of een innovatief kantoor, de keuze is geheel aan jou. Deze locatie biedt de vrijheid om te splitsen en te ontwerpen naar jouw eigen wens. Woningen boven en commerciële ruimtes beneden, maatschappelijke voorzieningen: alles is mogelijk. Kom kijken, laat je inspireren door de bruisende omgeving en maak jouw visie werkelijkheid. Jouw toekomst in het centrum van Rotterdam begint hier! 

Omschrijving

Schiekade 756

Begane grond: 
Entree 
Riante ruimte ca. 5.30 x 10.40 met veel licht door de winkelruit 
Werkruimte ca. 5.30 x 2.95 met toegang tot de achtertuin 
 
Onderverdieping: 
Bruikbare ruimte ca. 13.30 x 5.30 gedeeltelijk 2.25m hoog en gedeeltelijk 1.95m hoog, de hoogte van de begane grond maakt het mogelijk om de verdiepingshoogte overal stahoog te maken 
berging ca. 5.30 x 6.20 
 
1e Verdieping: 
Volledige open verdieping - loft - 5.30 x 13.35 met ramen aan voor- en achterzijde 
 
2e Verdieping: 
Overloop met WC 
Slaapkamer ca. 5.30 x 4.25/6.60 met ingebouwde kasten en schouw 
Slaapkamer ca. 3.30 x 6.95 met inbouwkast 
Slaap-/werkkamer ca. 1.95 x 3.15 
 
3e Verdieping: 
Riante overloop met inbouwkast 
Woonkamer ca. 3.40 x 8.15 met schouw 
Eetkamer ca. 3.40 x 4.85 aan de achterzijde 
Keuken ca. 1.95 x 3.15 
 
Dak: 
Toegang tot het dak met vaste trap 
 
Bijzonderheden: 
Verwarming middels cv-ketel 
Geen vergunning voor dakterras 
Grotendeels voorzien van dubbel glas 
Verkoper heeft boven nooit gewoond, deze verdiepingen staan al enige tijd leeg 
Ouderdomsclausule van toepassing 
  
Bouwjaar: 1923 
Oplevering: In overleg.

Buurt:

Rotterdam - Centrum

De Schiekade in Rotterdam ligt in een dynamische en veelzijdige buurt, waar stadse energie en groene rust elkaar ontmoeten. Deze straat, gelegen nabij het centrum van de stad, is omgeven door zowel historische als moderne architectuur, wat een visueel interessant straatbeeld oplevert. Lokale ondernemingen en gezellige cafés brengen leven in de omgeving en bieden bewoners en bezoekers een breed scala aan voorzieningen. Het nabijgelegen Eudokiaplein is een knooppunt van activiteit met zijn markt en winkelcentrum, ideaal voor dagelijkse boodschappen en meer. Groene plekken zoals het Vroesenpark bieden een welkome afwisseling van de stedelijke drukte en een kans voor ontspanning en recreatie. Deze buurt is daarmee een representatieve mix van Rotterdamse karakteristieken: energiek, divers en steeds in ontwikkeling. 

Huis kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!
Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Deze informatie is met zorg samengesteld, voor de juistheid ervan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Deze informatie is slechts een uitnodiging tot het doen van een aanbod en onder voorbehoud van gunning.

Ook je huis succesvol verkopen?
Makelaar Langejan gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen in de regio Rotterdam

Verkoop je woning met succes. Nodig ons uit voor een gratis waardebepaling en verkoopadvies op maat. Ontdek onze werkwijze voor een succesvolle verkoop van jouw huis!

Straatwijs

Schiekade: De naam van deze kade is ontleend aan de Rotterdamse Schie, de vaart ten gevolge van een handvest van 9 juni 1340 gegraven van Overschie naar Rotterdam. Ze sloot aan op de reeds bestaande Delftse of Oude Schie, die Delft met Overschie verbond. Ter plaatse van het latere Hofplein kwam de Schie uit in de Kolk welke door de Rotte was gevormd. Vanaf dit punt ging de vaart door de stad onder de naam Delftsevaart. Deze was via een spuisluis verbonden met de Merwede (Nieuwe Maas). De Schie komt ook een enkele maal voor als Spuivaart. Langs beide zijden van de vaart werden kaden aangelegd. In het begin waren deze van weinig betekenis. De Oost-Schiekade was omstreeks 1562 nog maar een betrekkelijk smalle zomerkade. Eerst in 1741 werd deze door de stad bestraat, voor rekening van de eigenaars van de huizen aan de kade en de 1ste, 2de en 3de Schielaan. Dit waren drie laantjes die vanaf de Oost-Schiekade langs de tuinen van de buitenhuizen liepen. De West-Schiekade was breder en werd als rijweg naar Delft gebruikt. Bij een overeenkomst in 1471 werd bepaald dat het onderhoud van deze weg van de Delftse Poort tot aan het Leprooshuis voor rekening van de stad kwam. Het onderhoud van het gedeelte tot aan de Waelheul (Heulbrug) zou worden betaald door de ingelanden van de ambachten van Beukelsdijk, Cool, Schoonderloo, West-Blommersdijk en Blijdorp. De West-Schiekade, gelegen tussen de Heulbrug en Overschie en vroeger vaak Lugt of Trekweg genoemd, heette sinds 1904 Schieweg. Bij besluit B&W 19 april 1932 heeft deze weg een andere loop. Vanaf de huidige Stadhoudersweg, die over een klein gedeelte van het traject van de oude Schieweg loopt, is de weg in noordelijke richting naar de Gordelweg doorgetrokken. Hij sluit thans aan op rijksweg A20. Het rotondeplein in deze rijksweg ontving de naam Schieplein. De Schiestraat kreeg haar naam omdat ze op de Schie uitliep. Vóór het bombardement in mei 1940 liep deze straat van de Schiekade naar de Delftsestraat. In verband met de bouw van de wijken Blijdorp en Bergpolder werd in 1931 besloten het gedeelte van de Schie tussen de melkmarkt (latere Stadhoudersplein) en de spoorbaan te dempen. De gemeenteraad besloot op 22 juni 1939 tot demping van het gedeelte van de Schie, gelegen tussen het Hofplein en het Stadhoudersplein. Deze demping geschiedde voor een groot gedeelte met het puin van de huizen, die verwoest waren bij het bombardement. Sindsdien is een bekend Rotterdams gezegde 'Eerst lag de Schie in Rotterdam, thans ligt Rotterdam in de Schie'.

Jij hebt je droomhuis gevonden! Alleen moet je jouw huis nog verkopen. Wat doe je?

Verkoop je huis met succes. Nodig ons uit voor een vrijblijvend gesprek bij jou thuis en ervaar zelf de voordelen van het kiezen voor ons gerenommeerde kantoor als jouw verkoopmakelaar in Rotterdam en omstreken.

Op zoek naar jouw droomhuis in Rotterdam en omstreken? Lukt het niet om het te vinden?

Overweeg dan om een ervaren NVM aankoopmakelaar van Langejan in te schakelen. Onze makelaars kennen Rotterdam en omgeving als geen ander en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte woning.

Sleutelhanger sleutel droomwoning aankoopmakelaar Langejan
Is dit jouw nieuwe droomhuis?
Plan een bezichtiging
Voorkeursdag *
Voorkeursdagdeel *
Hele dag
's ochtends
's middags
Jouw gegevens:
Aanhef *
De heer
Mevrouw
Familie
Overig
Niet opgegeven

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan