Zoeken binnen de website

Kralingse Kerklaan 101

3065 AA Rotterdam

€ 950.000,- k.k.

Te koop

Kenmerken

Oppervlakten en inhoud:
Woonoppervlakte: 169 m² 
Gebouwgebonden buitenruimte: 16 m² 
Externe bergruimte: 10 m² 
Inhoud: 640 m³ 

Indeling:
Aantal kamers: 6
Aantal slaapkamers: 5
Aantal woonlagen: 2 woonlagen
 
Voorzieningen:
Zonnepanelen
Hybride warmtepomp en warmwater d.m.v. boiler
Gehele woning voorzien van dubbel glas

Vrijstaande woning

169 m²

1902

Rotterdam - 's-Gravenland

Over de woning

Kralingse Kerklaan 101

Energie zuinig wonen en een sfeervol huis in 's-Gravenland!

Sfeervol vrijstaand woonhuis gelegen in het prachtige 's-Gravenland met parkeergelegenheid voor 2 auto's op eigen terrein, voorzien van laadpaal. Er kan beneden volledig gewoond worden. Daarnaast is er een ruime eerste verdieping met 3 kamers. Rondom de woning ligt een royale mooi aangelegde, zonnige tuin met meerdere plekken om te zitten en een kas. De woning is de afgelopen jaren goed onderhouden en verduurzaamd. Het huis is voorzien van zonnepanelen, warmtepomp etc. Het is hier wonen in de stad met het gevoel dat je landelijk woont

Omschrijving

Kralingse Kerklaan 101

Indeling: 

Begane grond: 
L-vormige ruime hal met WC en toegang tot bijkeuken
Woonkamer ca. 4.70 x 8.60 met parketvloer en hout kachel aansluitende serre ca. 2.50 x 4.00 met prachtig uitzicht op de tuin.
Grote lichte woonkeuken met bijkeuken ca. 3.65 x 5.75 met eigen toegang tot de tuin zodat zonder veel wandelen in de tuin gegeten kan worden.
Studeer/slaapkamer ca. 3.85 x 3.80 
Ruime badkamer ca. 3.00 x 3.80 met douche, wastafel. Voorzien van vloerverwarming en designradiator 
Slaapkamer 3.65 x 3.00

1e verdieping: 
Lichte overloop met WC en veel bergruimte
Slaapkamer III ca. 3.60 x 3.80 met berging in de schuine kap.
Slaapkamer IV ca. 2.60 x 3.60 met groot balkon op het zuidoosten. 
Slaapkamer V ca. 4.50 x 2.55 met grote dakkapel 

Bijzonderheden:
Eigen grond ca. 890 m2 
Inhoud woning ca. 640 m3
Hybride warmtepomp en warmwater d.m.v. boiler
Gehele woning voorzien van dubbel glas
Zonnepanelen
Kindvriendelijk laantje gunstig t.o.v. uitvalswegen A16 en A20.

Buurt:

Rotterdam - 's-Gravenland

De wijk 's Gravenland heeft een gezellige sfeer en is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige en groene leefomgeving met de voordelen van de stad, zonder de nadelen. Bewoners in de wijk kunnen volop genieten van al het groen en zijn ze tegelijkertijd niet ver van het stadscentrum. De wijk ligt vrij centraal met nabij een metrostation, meerdere uitvalwegen, sportverenigingen en vlakbij het winkelcentrum van Prinsenland. Ook heeft de wijk een grote diversiteit aan recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Basisscholen zijn te vinden in het naastgelegen Prinsenland of in Kralingen, terwijl middelbare scholen voornamelijk gevestigd zijn in het stadscentrum. Hierdoor hebben gezinnen in 's-Gravenland toegang tot een breed scala aan onderwijsvoorzieningen in de nabije omgeving. Kortom, in 's-Gravenland is het centraal wonen met alle nodige voorzieningen in handbereik. 

Huis kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!
Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Deze informatie is met zorg samengesteld, voor de juistheid ervan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Deze informatie is slechts een uitnodiging tot het doen van een aanbod en onder voorbehoud van gunning.

Ook je huis succesvol verkopen?
Makelaar Langejan gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen in de regio Rotterdam

Verkoop je woning met succes. Nodig ons uit voor een gratis waardebepaling en verkoopadvies op maat. Ontdek onze werkwijze voor een succesvolle verkoop van jouw huis!

Straatwijs

Kralingse Kerklaan: De Kralingse Kerklaan is een gedeelte van de vroegere Kerklaan, die naar de kerk in het oude dorp liep. Een enkele maal komt ze voor onder de naam Godshuiskade. In de laan ligt ter hoogte van de 's-Gravenweg over een sloot de Kralingse Kerkbrug. De Kralingse Plas stond voor 1895 bekend als Bosch- of Noordplas. Voor het uitvenen van de plas bevond zich in de noordwestelijke hoek een bos, dat op een kaart van Schieland. (1650) staat aangegeven als Karrebosch. Het moet een overblijfsel zijn geweest van een uitgestrekt oerbos. Noordplas heette hij, omdat hij ten noorden van het dorp lag. Ten zuiden van de plas werd rond de eeuwwisseling de Kralingse Plaslaan aangelegd. Oorspronkelijk liep deze laan van de Kortekade tot aan de buitenplaats Rozenburg. Toen in 1911 de buitenplaats tot wandelpark en bouwterrein werd bestemd, werd de laan doorgetrokken naar de Boezem. Bij de Kortekade sluit de laan aan op de Kralingseweg, die ten tijde van de droogmaking van de Prins Alexanderpolder langs een van de tochten werd aangelegd. Om de Kralingse Plas werd een groot park aangelegd, dat op 1 december 1927 voor het publiek werd opengesteld. Officieel heette dit park Kralinger Hout, een naam, die echter nooit is ingeburgerd. In de volksmond heette het al spoedig Kralingse Bos. Het Kralingse Verlaat is de sluis, waardoor de Boezem in de Kralingse Plas stroomt. De Kralingse Zoom ligt in de Polder Kralingen op het trace van een vroegere spoorbaan. Ten oosten hiervan ligt het Kralingseplein als onderdeel van de oprit naar de Van Brienenoordbrug. De zuidelijke punt van de polder Kralingen is 'De Esch', vaak verbasterd tot 'de Nes'.Kralingen was vanouds een heerlijkheid, waaraan waarschijnlijk het geslacht Van Cralinghen zijn naam te danken had. Mogelijk is het eerste lid van Kralingen afgeleid van de persoonsnaam Kracho of Krako. Een Hugo van Cralinghen komt al in 1244 voor. De oudste heren van Cralinghen bewoonden het slot Honingen. De ambachtsheerlijkheid Kralingen werd in 1668 door de stad Rotterdam gekocht. In 1795 traden schout en schepenen van de heerlijkheid op als gemeentebestuur en werd Kralingen een plattelandsgemeente. Het oude dorp Kralingen is geheel verdwenen. Het lag in het gebied van de huidige Prins Alexanderpolder. Van dit dorp resteert alleen nog de begraafplaats 'Oud-Kralingen'. In de eerste helft van de 19de eeuw ontstond een nieuw dorp bij de viersprong Oudedijk, 's-Gravenweg, Hoflaan en Kortekade. In 1895 werd het dorp door Rotterdam geannexeerd.

Jij hebt je droomhuis gevonden! Alleen moet je jouw huis nog verkopen. Wat doe je?

Verkoop je huis met succes. Nodig ons uit voor een vrijblijvend gesprek bij jou thuis en ervaar zelf de voordelen van het kiezen voor ons gerenommeerde kantoor als jouw verkoopmakelaar in Rotterdam en omstreken.

Op zoek naar jouw droomhuis in Rotterdam en omstreken? Lukt het niet om het te vinden?

Overweeg dan om een ervaren NVM aankoopmakelaar van Langejan in te schakelen. Onze makelaars kennen Rotterdam en omgeving als geen ander en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte woning.

Sleutelhanger sleutel droomwoning aankoopmakelaar Langejan

Is dit jouw nieuwe droomhuis?

Plan een bezichtiging

Voorkeursdag *
Voorkeursdagdeel *
Hele dag
's ochtends
's middags
Jouw gegevens:
Aanhef *
De heer
Mevrouw
Familie
Overig
Niet opgegeven

Makelaarskantoor Langejan al 155 jaar jouw vertrouwde NVM makelaar in Kralingen en de regio Rotterdam. Sinds 1867 begeleiden wij bij de aan- en verkoop van de mooiste woningen.

Contact

Makelaarskantoor Langejan
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam

010 – 272 00 00
info@langejan.com

BTW: NL8048.86.969.B01
KvK: 24126812

Nieuwsbrief

© 2015-2024 Makelaarskantoor Langejan