Omschrijving
Kralingseweg 366 B
Prachtig herenhuis met grote voortuin gelegen op het zuiden. Vanuit huis en tuin kan worden genoten van een prachtig uitzicht over de landelijke Kralingseweg. Een brug vanaf de Kralingseweg biedt toegang tot het perceel met parkeergelegenheid op het erf.
Prinsenland
Dit herenhuis ligt in Prinsenland, een fijne, groene wijk uit de jaren '90 met een divers woningaanbod. De woning ligt nabij het Prinsenpark, waar jong en oud samenkomen voor spelen, sporten en ontspannen. Zwembad en sportschool Alexanderhof, buurtcentrum Prinsenhof en speeltuin Pietje Bell liggen op 5 minuten lopen. Het uitgestrekte recreatiegebied Kralingse Bos/plas ligt op fietsafstand. Voor boodschappen zijn winkelcentra "Het Lage Land" en "Prinsenland" nabij. Voor shoppers zijn Alexandrium Shopping Mall en het bruisende centrum van Rotterdam per fiets bereikbaar. De wijk ligt gunstig ten opzichte van de Erasmus Universiteit en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus- en metrohaltes, inclusief OV-knooppunten Kralingse Zoom en Capelsebrug, zijn op loop- of fietsafstand. Uitvalswegen A16 en A20 zijn snel bereikbaar, parkeren op de Rietkerkweg en omgeving is gratis. Scholen, kinderopvang en gezondheidszorgvoorzieningen zijn ook dichtbij. Welkom in Prinsenland, waar alles binnen handbereik is.
Inleiding:
Begane grond:
Entree, hal met WC
Ruime, L-vormige woonkamer ca. 5.55 x 4.90/6.40 met parketvloer en openslaande deuren naar het terras en de tuin op het zonnige zuiden
Keuken ca. 3.10 x 5.00 met L-vormig keukenblad en inbouwapparatuur
Bijkeuken ca. 2.40 x 4.00 met aansluiting voor wasmachine en toegang tot de achtertuin
1e verdieping:
Ruime overloop.
L-vormige master bedroom ca. 5.55 x 2.60/2.10 gelegen aan de voorzijde met een deur naar zonnig balkon.
Badkamer ca. 2.00 x 2.95 met inloop douche, WC en dubbele wastafel.
Slaapkamer II ca. 2.50 x 5.00 gelegen aan de achterzijde.
Slaapkamer III ca. 3.00 x 4.30 gelegen aan de achterzijde.
2e verdieping:
Overloop.
Ruime slaapkamer IV ca. 4.60 x 5.30 gelegen aan de achterzijde met dakkapel.
L-vormige slaapkamer V ca. 3.90 x 2.40/2.20 gelegen aan de voorzijde.
CV-ruimte
Zolder:
Ruime afgesloten beloopbare vliering, bereikbaar via vlizotrap, met veel extra opbergmogelijkheden.
Bijzonderheden:
Volledig geïsoleerd
Riante voortuin
Achtertuin met ruime schuur
Nabij uitvalswegen
Verwarming en warmwatervoorziening dmv CV-ketel
Gelegen op 303 m² tot 2096 afgekochte erfpachtgrond
Voorzien van oprit voor auto's
Bouwjaar: 1998
Woonopp.: 169 m2
Oplevering in overleg
Kralingseweg: Kralingen was vanouds een heerlijkheid, waaraan waarschijnlijk het geslacht Van Cralinghen zijn naam te danken had. Mogelijk is het eerste lid van Kralingen afgeleid van de persoonsnaam Kracho of Krako. Een Hugo van Cralinghen komt al in 1244 voor. De oudste heren van Cralinghen bewoonden het slot Honingen. De ambachtsheerlijkheid Kralingen werd in 1668 door de stad Rotterdam gekocht. In 1795 traden schout en schepenen van de heerlijkheid op als gemeentebestuur en werd Kralingen een plattelandsgemeente. Het oude dorp Kralingen is geheel verdwenen. Het lag in het gebied van de huidige Prins Alexanderpolder. Van dit dorp resteert alleen nog de begraafplaats 'Oud-Kralingen'. In de eerste helft van de 19de eeuw ontstond een nieuw dorp bij de viersprong Oudedijk, 's-Gravenweg, Hoflaan en Kortekade. In 1895 werd het dorp door Rotterdam geannexeerd. De Kralingse Kerklaan is een gedeelte van de vroegere Kerklaan, die naar de kerk in het oude dorp liep. Een enkele maal komt ze voor onder de naam Godshuiskade. In de laan ligt ter hoogte van de 's-Gravenweg over een sloot de Kralingse Kerkbrug. De Kralingse Plas stond voor 1895 bekend als Bosch- of Noordplas. Voor het uitvenen van de plas bevond zich in de noordwestelijke hoek een bos, dat op een kaart van Schieland. (1650) staat aangegeven als Karrebosch. Het moet een overblijfsel zijn geweest van een uitgestrekt oerbos. Noordplas heette hij, omdat hij ten noorden van het dorp lag. Ten zuiden van de plas werd rond de eeuwwisseling de Kralingse Plaslaan aangelegd. Oorspronkelijk liep deze laan van de Kortekade tot aan de buitenplaats Rozenburg. Toen in 1911 de buitenplaats tot wandelpark en bouwterrein werd bestemd, werd de laan doorgetrokken naar de Boezem. Bij de Kortekade sluit de laan aan op de Kralingseweg, die ten tijde van de droogmaking van de Prins Alexanderpolder langs een van de tochten werd aangelegd. Om de Kralingse Plas werd een groot park aangelegd, dat op 1 december 1927 voor het publiek werd opengesteld. Officieel heette dit park Kralinger Hout, een naam, die echter nooit is ingeburgerd. In de volksmond heette het al spoedig Kralingse Bos. Het Kralingse Verlaat is de sluis, waardoor de Boezem in de Kralingse Plas stroomt. De Kralingse Zoom ligt in de Polder Kralingen op het trace van een vroegere spoorbaan. Ten oosten hiervan ligt het Kralingseplein als onderdeel van de oprit naar de Van Brienenoordbrug. De zuidelijke punt van de polder Kralingen is 'De Esch', vaak verbasterd tot 'de Nes'.
"Huis kopen? Neem uw eigen makelaar mee!"
Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door ons kantoor geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Buurt:
Rotterdam - Nederland
Huis kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!
Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Deze informatie is met zorg samengesteld, voor de juistheid ervan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Deze informatie is slechts een uitnodiging tot het doen van een aanbod en onder voorbehoud van gunning.